09:37 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
O Ντόναλντ Τραμπ με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, σε εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στις 18 Μαρτίου, 2019

Τραμπ: Ξέρετε τι γράφει το καπέλο; «κάντε την Ελλάδα μεγάλη ξανά» (βίντεο)

© AP Photo / Jacquelyn Martin
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 21

Σόου με ένα κόκκινο καπέλο έκανε ο Τραμπ στην εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου. Είπε πως οι ΗΠΑ διαμορφώθηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό και έκανε αναφορές στον Όμηρο και τον Αριστοτέλη.

Στην επίδραση που είχε στις ΗΠΑ ο ελληνικός πολιτισμός, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε εκδήλωση στο Λευκό Οίκο, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Αίσθηση προκάλεσε το ότι στην αρχή της ομιλίας του, σήκωσε ένα κόκκινο καπέλο που έγραφε «κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά» και παραφράζοντας τις λέξεις είπε: «Ξέρετε τι γράφει; Ε; Κάντε την Ελλάδα μεγάλη ξανά».

Συνεχίζοντας, ο Τραμπ μίλησε για την προσφορά του Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αναφερόμενος στον Όμηρο και στον Αριστοτέλη και στην μεγάλη συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων σε όλες τις επιστήμες. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο αρχαίο ελληνικό ρητό ότι «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και το μυστικό της ελευθερίας είναι το κουράγιο».

«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό» ανέφερε ο Πρόεδρος Τραμπ και πρόσθεσε: «ζείτε με τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο του μεγαλείου της Αμερικής, τιμάτε τη σκληρή δουλειά, αγαπάτε τις οικογένειές σας, εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας, αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο».

Σχετικά:

Οργή Τραμπ προς τα ΜΜΕ που τον κατηγόρησαν για την επίθεση στα Νέα Ζηλανδία
Η Google απορρίπτει τις κατηγορίες Τραμπ ότι συνεργάζεται με τον κινεζικό στρατό
Βέτο του Τραμπ σε ψήφισμα της Γερουσίας για την άρση της κατάστασης εθνικής ανάγκης
Τραμπ: Η Μέι δεν άκουσε τις συμβουλές μου ώστε να αποφύγει το χάος του Brexit
Tags:
καπέλο, Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK