08:40 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι άνθρωποι δεν έχουν πραγματικά ενηλικιωθεί πριν μπουν στην τρίτη τους δεκαετία, τα πρώτα -άντα, σύμφωνα με ερευνητές που σχολιάζουν ότι ο αυστηρός ορισμός της ενηλικίωσης φαίνεται «όλο και πιο παράλογος».

Παρότι από νομικής άποψης έχει επικρατήσει η αναγνώριση ενός ατόμου ως ενήλικα στα 18 του, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλος υπόκειται σε σημαντικές αλλαγές για πολλά χρόνια μετά από αυτό το όριο.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα αυτές οι αλλαγές έχουν σημαντική επίδραση στη συμπεριφορά των νέων καθώς επίσης του κάνουν και πιο ευαίσθητους σε πνευματικές διαταραχές.

Όπως ανέφεραν, νέες έρευνες δείχνουν ότι δεν υπάρχει ένα σαφές βιολογικό όριο ανάμεσα στην εφηβεία και στην ενηλικίωση και οι άνθρωποι ακολουθούν μια σταδιακή εξελικτική διαδικασία που διαρκεί αρκετά μετά την ηλικία των 20 ετών. Γι' αυτό, οι Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν, σύμφωνα με τον Independent ότι ο τωρινός τυπικός ορισμός της ενηλικίωσης ουσιαστικά δεν έχει βιολογικό νόημα, καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνεχίζει να εμφανίζει ενδείξεις σημαντικών αλλαγών για αρκετά χρόνια μετά τα 18.

«Αυτό που στην πραγματικότητα λέμε, είναι ότι το να έχουμε ένα ορισμό του πότε κανείς κάνει την μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή, δείχνει όλο και πιο παράλογο», δήλωσε στο Λονδίνο, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο καθηγητής νευροεπιστήμης Πίτερ Τζόουνς του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, ενόψει ενός συνεδρίου της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών που θα πραγματοποιηθεί στην Οξφόρδη.

«Συστήματα όπως το εκπαιδευτικό, της υγείας και το δικαστικό βολεύονται με τους ορισμούς. Όμως πρόκειται για μια πολύ πιο σταδιακή μετάβαση, που εκτείνεται στη διάρκεια τριών δεκαετιών. Δεν υπάρχει μια παιδική ηλικία και μετά ξαφνικά η ενηλικίωση, αλλά μια σταδιακή πορεία μετάβασης», πρόσθεσε ο Τζόουνς.

Ο ίδιος τόνισε ότι για πρακτικούς λόγους τα εκπαιδευτικά συστήματα λανθασμένα τείνουν να επικεντρώνονται σε ομάδες παρά στα άτομα.

 

Tags:
άνδρας, ηλικία, εγκέφαλος, γυναίκα, έρευνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK