11:34 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μεξικανός πρόεδρος έρχεται αντιμέτωπος με την αντιπολίτευση της χώρας, η οποία τον κατηγορεί κάνοντας λόγο για προσπάθεια επανεκλογής του στις προεδρικές εκλογές του 2024 ενώ δεν διαθέτει ανάλογο δικαίωμα.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ υπέγραψε την Τρίτη μια διακήρυξη, βάσει της οποίας δεσμεύεται να μην επιδιώξει την επανεκλογή του για μία νέα θητεία στις εκλογές του 2024, αφού το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε μέτρα για την περικοπή της προεδρικής θητείας.

Την περασμένη εβδομάδα, η κάτω Βουλή του Μεξικού ψήφισε μια συνταγματική τροπολογία που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη περικοπή της εξαετούς προεδρικής θητείας. Η κίνηση αυτή επικρίθηκε από την αντιπολίτευση, η οποία ανέφερε ότι η κίνηση άνοιξε την πόρτα για την επανεκλογή του Λόπεζ Ομπραδόρ.

«Οι πολιτικοί αντίπαλοι μου, οι συντηρητικοί, πιστεύουν ότι είμαι σαν αυτούς, επειδή το πραγματικό δόγμα τους είναι η υποκρισία. Ισχυρίζονται ότι η προτεινόμενη απόσυρση της εντολής αποκρύπτει την πρόθεση μου να επανεκλεγώ το 2024», δήλωσε ο Μεξικανός πρόεδρος, υπογράφοντας τη διακήρυξη κατά τη διάρκεια καθημερινής συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με το σημερινό συνταγματικό καθεστώς του Μεξικού, ο πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα επανεκλογής και υπηρετεί μία μόνο θητεία διάρκειας έξι ετών.

Tags:
αντιπολίτευση, εκλογές, πρόεδρος, Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK