10:31 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Μπλακ άουτ στη Βενεζουέλα

Νέες προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Βενεζουέλα

© AP Photo/ Eduardo Verdugo
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η κρατική εταιρεία ενέργειας διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Χωρίς ρεύμα φέρεται να έχουν μείνει τμήματα του Καράκας.

Προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Βενεζουέλα, μετά το νέο πρόβλημα στο σταθμούς παραγωγής ενέργειας, καταβάλλει η κρατική εταιρεία «Corpoelec», όπως διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της.

«Το προσωπικό εργάζεται για να αποκαταστήσει τη λειτουργία της μονάδας "Santa Rosa A4", προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση. Ευχαριστούμενη για την κατανόηση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης «Nacional», οι διακοπές ηλεκτροδότησης παρατηρούνται σε συγκεκριμένα τμήματα του Καράκας, όπως και στις πολιτείες Καραμπόμπο, Μερίντα, Μιράντα και Βάργκας.

Η εταιρεία, πάντως, απέφυγε να διευκρινίσει πόσες ακριβώς πολιτείες βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Μαρτίου, εκτεταμένη διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε στην πλειοψηφία των επαρχιών της λατινοαμερικανικής χώρας, αφήνοντας τους 30 εκατ. κατοίκους χωρίς πρόσβαση σε ρεύμα, νερό και ιατρική περίθαλψη.

Ο εθνικός πάροχος ηλεκτροδότησης κατήγγειλε ότι το μπλακ-άουτ ήταν αποτέλεσμα «σαμποτάζ» στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Γκούρι. Ο Μαδούρο επέρριψε, μάλιστα, την ευθύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Ουάσιγκτον να απορρίπτει κάθε εμπλοκή στο περιστατικό.

Σχετικά:

Νέο μπλακ-άουτ στη Βενεζουέλα, χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές του Καράκας
Μόσχα: Το μπλακ-άουτ στη Βενεζουέλα προκλήθηκε από το εξωτερικό
Υπουργός Επικοινωνιών Βενεζουέλας: Το μπλακ άουτ μπορεί να προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση
Μπλακ - άουτ στη Βενεζουέλα: Κλειστά τα σχολεία, δεν πάνε για δουλειά οι εργαζόμενοι
Tags:
ενέργεια, μπλακ άουτ, ηλεκτροδότηση, ηλεκτρικό ρεύμα, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK