ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εν μέσω παγκόσμιας απαγόρευσης πτήσης των Boeing 737 MAX μετά από δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα με τον ίδιο τύπο αεροσκάφους μέσα σε ένα εξάμηνο, μια έρευνα φέρνει στο φως νέες λεπτομέρειες από την πτώση της πτήσης της Lion Air.

Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του Boeing MAX 8 της Lion Air που συνετρίβη τον Οκτώβριο του 2018 καταγράφηκαν να ψάχνουν μανιωδώς στο εγχειρίδιο του αεροσκάφους ενώ αυτό έπεφτε, για να εντοπίσουν σφάλμα στο σύστημα.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο συγκυβερνήτης ενημέρωσε τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας σχετικά με ένα «πρόβλημα ελέγχου της πτήσης» μόλις δύο λεπτά μετά την απογείωση.

Αν και ο πιλότος δεν ανέφερε συγκεκριμένα το πρόβλημα, μία από τις πηγές που επικαλείται το Reuters δήλωσε ότι ο πρώτος αξιωματικός φαινόταν να μην έχει κάποια σφάλμα στην οθόνη που είχε μπροστά του, ενώ ο πιλότος εντόπιζε μια ειδοποίηση σφάλματος.

Στη συνέχεια ο πιλότος ζήτησε από τον συγκυβερνήτη του να διαβάσει το εγχειρίδιο ελέγχου για τις αστοχίες.

«Δεν φαινόταν να ξέρουν ότι το ρύγχος είχε κατεύθυνση προς τα κάτω, σκεφτόντουσαν μόνο για την ταχύτητα και το υψόμετρο, αυτό ήταν το μόνο πράγμα για το οποίο μιλούσαν», ανέφερε πηγή με γνώση της έκθεσης.

Αφού παρέμειναν ήρεμοι για το μεγαλύτερο μέρος της πτήσης, ο πιλότος ζήτησε από τον συγκυβερνήτη του να αναλάβει το χειριστήριο ενώ αναζητούσε τη λύση στο εγχειρίδιο.

Σύμφωνα με την έκθεση, ενώ ο πιλότος παρέμεινε σιωπηλός, ο συνάδελφός του, ο οποίος ήταν Ινδονήσιος, ακούστηκε να φωνάζει στο τέλος «Αλάου Άκμπαρ», με απόγνωση.

Σχετικά:

Boeing: Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των 737 MAX
Γάλλοι ερευνητές: Κοινά στοιχεία στα αεροπορικά δυστυχήματα των Boeing 737 MAX
H Boeing αναβαθμίζει το λογισμικό στα 737 MAX μετά το αεροπορικό δυστύχημα
Πιλότοι Boeing 737 MAX αποκαλύπτουν ότι εκπαιδεύτηκαν σε iPad
Tags:
εγχειρίδιο, πιλότος, συντριβή αεροσκάφους, αεροσκάφος, Boeing, Ethiopian Airlines, Lion Air
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK