06:39 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλο του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για να συζητήσουν θέματα μετανάστευσης αλλά και εμπορικά.

Η μετανάστευση αλλά και η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά (USMCA) βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του μεξικανού Προέδρου, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ και του συμβούλου του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις σχέσεις Μεξικού και ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών προεδρίας του Ομπραδόρ.

«Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Μεξικού, οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της επικύρωσης της συμφωνίας USMCA, της συνεργασίας για την ανάπτυξη και ζητημάτων περιφερειακής μετανάστευσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας» ανέφερε η προεδρία του Μεξικού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μεξικού και ήταν παρών και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Στις αρχές της εβδομάδας, το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού ενέκρινε την υποψηφιότητα του Κρίστοφερ Λαντό ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Μεξικό.

Ο Λαντό αντικατέστησε την πρώην πρέσβη Ρομπέρτα Γιάκομπσον, η οποία έφυγε από το Μεξικό την περασμένη άνοιξη καθώς είχε αυξηθεί η ένταση μεταξύ των δύο χωρών λόγω της πρόθεση της Ουάσιγκτον να χτίσει έναν τείχος στα σύνορα.

Tags:
μετανάστευση, εμπόριο, Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, Μεξικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK