02:00 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν 400 στρατιώτες τους στο έδαφος της Συρίας, με 200 από αυτούς να προβλέπεται να τοποθετηθούν σε περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησαν σιγά σιγά από το Φεβρουάριο να διασπούν τις αμυντικές θέσεις του ISIS στο Μπαγκούζ, μια μικρή πόλη στον ποταμό Ευφράτη κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, η οποία λογίζεται από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της ως το τελευταίο οχυρό των τρομοκρατών στη Συρία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην επιτυχία των επιχειρήσεων που διεξάγουν οι SDF με απώτερο σκοπό την εκκαθάριση του τελευταίου οχυρού των μαχητών του ISIS στη Συρία, ισχυρίστηκε ότι υπήρχε ένας τελευταίος μικρός «θύλακας» μαχητών, ο οποίος θα εκκαθαριστεί «απόψε».

«Στη Συρία αφήνουμε 200 άτομα, καθώς και 200 άτομα σε άλλα τμήματα της Συρίας πιο κοντά στο Ισραήλ για μια χρονική περίοδο», δήλωσε ο Τραμπ.

Για να αποδείξει την άποψή του, ο Αμερικανός πρόεδρος παρουδίασε δύο χάρτες που δείχνουν εδάφη στη Μέση Ανατολή όπου ήταν παρόντες οι τρομοκράτες: ένας από το 2017 και ένας από σήμερα.

«Αυτός είναι ένας χάρτης της κατάστασης στο έδαφος της Συρίας το βράδυ της εκλογής μου το 2016. Όλα τα κόκκινα αντιστοιχούν σε δυνάμεις του ISIS. Όταν ανέλαβα η κατάσταση ήταν ένα χάος», δήλωσε ο Τραμπ, επιδεικνύοντας το χάρτη της ισλαμικής επικράτειας. «Τώρα, ακριβώς στον ίδιο [χάρτη], δεν υπάρχει κόκκινο. Το γεγονός είναι πως στην πραγματικότητα υπάρχει ένα μικροσκοπικό σημείο, το οποίο θα εξαλειφθεί απόψε».

Από τον Φεβρουάριο, οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές SDF επιτίθενται στους τρομοκράτες στη συριακή πόλη Μπαγκούζ, αφού όλοι οι πολίτες εγκατέλειψαν πρώτα την περιοχή. Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πραγματοποιεί επιχειρήσεις εγγύς αεροπορικής υποστήριξης προς τις SDF, οι οποίες κατά τα φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα θανάτους πολιτών.

Ο συνασπισμός, με τη σειρά του, αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε «κανένα στοιχείο» που να τους αποδεικνύει.

Tags:
ISIS, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, ΗΠΑ, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK