02:21 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα Ηνωμένα Έθνη δηλώνουν ανήσυχα για τον τελευταίο γύρο κυρώσεων στον πετρελαϊκό κλάδο της Βενεζουέλας, με την Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να προειδοποιεί για τον κίνδυνο επιδείνωσης της κρίσης.

Ανησυχία για τις τελευταίες κυρώσεις εναντίον του πετρελαϊκού κλάδου της Βενεζουέλας εξέφρασαν τα Ηνωμένα Έθνη, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο περαιτέρω επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Αν και η επίμονη και καταστροφή οικονομική και κοινωνική κρίση ξεκίνησε πριν την επιβολή των πρώτων οικονομικών κυρώσεων το 2017, ανησυχώ ότι οι πρόσφατες κυρώσεις στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, που σχετίζονται με τις πωλήσεις πετρελαίου, θα συμβάλλουν στην επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, με πιθανές επιπτώσεις στα βασικά αγαθά και την ευημερία του λαού» τόνισε η Επίτροπος του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει αρκετούς γύρους κυρώσεων εναντίον της Βενεζουέλας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, στοχεύοντας και την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSAμ μέχρι η ίδια να διέλθει στον έλεγχο του Χουάν Γκουάιδο, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε ως προσωρινός πρόεδρος της χώρας.

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει απορρίψει τις κυρώσεις ως παράνομη προσπάθεια κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Παράλληλα, έχει χαρακτηρίσει τον Γκουάιδο ως «μαριονέτα των ΗΠΑ», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για απόπειρα πραγματοποίησης πραξικοπήματος για να ελέγξει τις εθνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Στο μεταξύ Ρωσία, Κίνα, Μεξικό, Τουρκία και άλλες χώρες, συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τον Μαδούρο ως τον μοναδικό νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλες οι εξελίξεις για τη Βενεζουέλα

Σχετικά:

Ριάμπκοφ: Αναγκαία η διατήρηση του διαλόγου για τη Βενεζουέλα
Καράκας: Επικίνδυνες δηλώσεις Τραμπ - Μπολσονάρο για τη Βενεζουέλα
Νέες προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Βενεζουέλα
Τραμπ: Ακόμα δεν έχουμε επιβάλει τις πραγματικά σκληρές κυρώσεις στη Βενεζουέλα
Ριάμπκοφ: Δύσκολες αλλά ειλικρινείς οι συνομιλίες με Άμπραμς για τη Βενεζουέλα
Νέες αμερικανικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα
Κρίση στη Βενεζουέλα
Tags:
ανθρωπιστική κρίση, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, ΟΗΕ, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, ΗΠΑ, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK