19:40 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στις 12 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα που ζητούσε να σταματήσει το πρότζεκτ του Nord Stream 2, επεκτείνοντας τις κυρώσεις προς τη Ρωσία και εγκαταλείποντας τη Μόσχα ως στρατηγικό εταίρο.

Το ψήφισμα σχετικά με τον Nord Stream 2, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν σημαίνει τίποτα για την περαιτέρω υλοποίηση του έργου αγωγού φυσικού αερίου, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wintershall Μάριο Μέχρεν, την Πέμπτη.

«Η πλειοψηφία (που υποστηρίζει τέτοιου είδους ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο] συνεχίζει να συρρικνώνεται, είναι ενδιαφέρον το πώς αυτοί που το ξεκίνησαν θα συνεχίσουν να ψηφίζουν όταν θα χάσουν τελικά. Το ψήφισμα δεν έχει νόημα για την περαιτέρω υλοποίηση του έργου Nord Stream 2», ανέφερε ο Μέχρεν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Μέχρεν δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι η Gazprom θα σταματήσει τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας το 2020.

«Κανένας δεν μας έχει πει ότι δεν θα συνεχίσει η διαμετακόμιση αερίου. (Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom) Αλεξέι Μπορίσοφ Μίλερ… μας είπε ότι η διαμετακόμιση θα συνεχιστεί μετά το 2019 και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τριμερείς συνομιλίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ουκρανίας και της Ρωσίας (σχετικά με τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου)», δήλωσε ο CEO.

Ο Nord Stream 2 είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Gazprom της Ρωσίας, της γερμανικής Uniper και της Wintershall, της Engie της Γαλλίας, της OMV της Αυστρίας και της αγγλο-ολλανδικής Royal Dutch Shell.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου κατά μήκος του βυθού της Βαλτικής Θάλασσας από τη βορειοδυτική Ρωσία στη βορειοανατολική Γερμανία.

Σχετικά:

Ο Βέμπερ δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να σταματήσει τον Nord Stream 2
Απειλές κυρώσεων, όσο η κατασκευή του Nord Stream 2 συνεχίζεται
Στα σκαριά νέα εταιρία που θα διαχειρίζεται 50 χλμ του Nord Stream 2 σε γερμανικό έδαφος
Αξιωματούχος Κομισιόν: Η αγορά της ΕΕ θα κρίνει αν ο Nord Stream 2 «αξίζει»
Ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον τερματισμό του «Nord Stream 2»
Tags:
ψήφισμα, Nord Stream 2, Wintershall, ΕΕ, Gazprom
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK