10:38 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο πρώην ηγέτης προχώρησε εσκεμμένα στη «γενοκτονία» και αύξησε την ποινή του σε ισόβια κάθειρξη, αναφέροντας ότι η φυλάκιση 40 ετών που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως είναι πολύ ήπια.

Η περίληψη της υπόθεσης εγκλημάτων του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάραντζιτς που δημοσιεύτηκαν από το δικαστήριο επιβεβαιώνουν τις σοβαρές ασυνέπειες που είχαν εντοπιστεί από την έναρξη της δίκης του, τονίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι πέντε δικαστές του Εφετείου του διεθνούς δικαστηρίου απέρριψαν όλες τις αιτήσεις του Κάρατζιτς πλην μίας και αύξησαν την ποινή του σε ισόβια κάθειρξη, αντί των 40 ετών που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως.

«Η περίληψη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα επιβεβαιώνει τις σοβαρές ασυνέπειες που είχαν εντοπιστεί στη δίκη Κάρατζιτς από την έναρξή της, ενώ η βάση των αποδείξεων εγείρει σοβαρές αμφιβολίες» αναφέρει σε σχόλιό του το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο Κάρατζιτς, το δικαστήριο έκρινε ότι ο πρώην ηγέτης προχώρησε εσκεμμένα στη «γενοκτονία» και αύξησε την ποινή του σε ισόβια κάθειρξη, αναφέροντας ότι η φυλάκιση 40 ετών που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως είναι πολύ ήπια λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των εγκλημάτων και το βάρος της ευθύνης του.

Tags:
ισόβια, Διεθνές Δικαστήριο, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, ΟΗΕ, Ράντοβαν Κάρατζιτς, Σρεμπρένιτσα, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK