22:22 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αμερικανική εταιρεία, η οποία βρίσκεται εν μέσω της υπόθεσης συντριβής των Boeing 737 MAX, εξασφάλισε συμβόλαιο με το αμερικανικό ναυτικό, ύψους 4 δισ. δολαρίων.

Τριετές συμβόλαιο με το αμερικανικό ναυτικό, το οποίο προβλέπει την αναβάθμιση 78 «F/A-18 Super Hornets», εξασφάλισε η Boeing.

Η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει τη βελτίωση της ικανότητας δικτύου, την αύξηση της εμβέλειας, τη μείωση των αποτυπωμάτων του ραντάρ, ένα προηγμένο σύστημα πιλοτηρίου και ένα ενισχυμένο σύστημα τηλεπικοινωνιών για τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

Το συμβόλαιο της Boeing είναι προϋπολογισμού 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τις παραγγελίες να παραδίδονται «στις αρχές της επόμενης δεκαετίας». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το επίμαχο συμβόλαιο εξοικονομεί 395 εκατ. δολάρια για τους φορολογούμενους.

Η υπογραφή του, πάντως, επέρχεται εν μέσω μίας δύσκολης συγκυρίας για τη Boeing, καθώς τα δημοφιλή «737 MAX» βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας, μετά τη συντριβή δύο αεροσκαφών σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών.

Οι δύο τραγωδίες είχαν αποτέλεσμα την καθήλωση όλων των Boeing 737 MAX. Παρότι η έρευνα για τα ακριβή αίτια των δύο δυστυχημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, οι ερευνητές εκτιμούν ότι υπάρχουν «σίγουρες ομοιότητες» μεταξύ των δύο περιστατικών.

Οι συντριβές, μάλιστα, έχουν οδηγήσει τον αμερικανικό στρατό στην έναρξη της επαναξιολόγησης των διαδικασιών εκπαίδευσης των πιλότων στα μεγάλα μεταγωγικά και εμπορευματικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένου και του προεδρικού «Air Force One».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς τα δυστυχήματα των δύο Boeing μπορούν να επηρεάσουν τη μελλοντική συμφωνία ΗΠΑ — Κίνας

Σχετικά:

Νέες «οδηγίες χρήσης» για το λογισμικό των Boeing 737 MAX
Πώς τα δυστυχήματα των δύο Boeing μπορούν να επηρεάσουν τη μελλοντική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας
Boeing: Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των 737 MAX
Ο αντικαταστάτης του Boeing 737 Max; «Πρεμιέρα» για το ρωσικό MC-21 στο MAKS 2019 Air Show
Γάλλοι ερευνητές: Κοινά στοιχεία στα αεροπορικά δυστυχήματα των Boeing 737 MAX
Tags:
βομβαρδιστικά, αεροπλάνο, συντριβή αεροσκάφους, αεροσκάφος, Boeing 737 MAX 8, Boeing, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK