21:32 22 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Τουρκική σημαία

«Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία»: Τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει χάρτη (Εικόνα)

© AP Photo / Kostas Tsironis
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
102

Τη θεωρία ότι τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία εξέφρασε ο πρώην γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, Σαιγί Οζτούρκ σε άρθρο του στην εφημερίδα Σοζού.

Την άποψη ότι τα σχέδια της Ελλάδας και του Ισραήλ να εγκαταστήσουν κοινό ραντάρ στην Κρήτη δεν μπορούν να υλοποιηθούν αφού τα 3/4 του νησιού ανήκουν στην Τουρκία, εξέφρασε ο πρώην γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, Σαιγί Οζτούρκ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εφημερίδα sozccu.com παρουσιάζει και χάρτη με τα υποτιθέμενα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στην Κρήτη.

Με άρθρο του στην εφημερίδα Σοζού, ο Οζτούρκ αναφέρεται στη Συνθήκη του Λονδίνου που υπεγράφη το 1913 και όπως λέει, η Κρήτη δόθηκε στους βαλκανικούς συμμάχους (Ελλάδα, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Σερβία) και 14 νησιά γύρω της παρέμειναν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως μετά και τη συνθήκη της Λοζάνης, η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους και αυτά τα δικαιώματα πέρασαν στην Τουρκία.

Μάλιστα, μετά παραπάνω, υποστήριξε πως ο αγωγός EastMed, περνά μέσα από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα και για να αποφευχθεί αυτή η παραβίαση θα πρέπει να οριστούν άμεσα η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπιδα.

Χάρτης τουρκικής εφημερίδας που απεικονίζει την Κρήτη
Χάρτης τουρκικής εφημερίδας που απεικονίζει την Κρήτη
Tags:
χάρτης, ραντάρ, εφημερίδα, Κρήτη, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK