06:12 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Με τις θρησκευτικές κοινότητες της Ουκρανίας συναντήθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος τόνισε ότι η βία δεν μπορεί ποτέ να είναι μέθοδος επίλυσης προβλημάτων.

«Ως πρόεδρος, ως εγγυητής των συνταγματικών δικαιωμάτων, θα κάνω το παν για να προστατεύσω τη θρησκευτική ελευθερία στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο στο πλαίσιο της συνάντησης του με εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Πρόσθεσε επίσης, σύμφωνα με το romfea.gr, ότι το ζήτημα της θρησκευτικής ελευθερίας πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο κοινής δράσης, καθώς και ότι η βία δεν μπορεί ποτέ να είναι μέθοδος επίλυσης προβλημάτων.

Από της πλευρά του ο Μητροπολίτης της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας Ονούφριος είπε ότι «υπάρχουν γεγονότα στη θρησκευτική μας σφαίρα που μας λυπούν. Εννοώ την κατάσχεση των ναών μας, την παρέμβαση των αρχών στις εκκλησιαστικές υποθέσεις και δεκάδες άλλα ζητήματα».

Μίλησε, δε, για «θλιβερά γεγονότα, όπως κατασχέσεις Ιερών Ναών, ξυλοδαρμούς πιστών, αλλά και υποκίνηση θρησκευτικού μίσους με την ανοχή των κρατικών αρχών».

Κατήγγειλε επίσης παραπληροφόρηση από ουκρανικά ΜΜΕ, τα οποία όπως είπε «διαδίδουν καθημερινά ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις μεταβάσεις ενοριών, ενώ αποκρύβουν τους ξυλοδαρμούς και τις αρπαγές των ναών».

Κάλεσε επιπλέον τον πρόεδρο της Ουκρανίας να δώσει εντολή «τους τοπικούς αξιωματούχους των περιοχών της χώρας να σταματήσουν όλους εκείνους που παρανόμως κάνουν κατάσχεση των ναών μας. Αυτό θα σταματήσει και τις βίες συγκρούσεις μεταξύ των πιστών».

Σημείωσε εξάλλου ότι «οι ενέργειες αυτές των κατασχέσεων των ναών μας, θυμίζουν αυτά που βιώσαμε στις αρχές τις δεκαετίας του 1990. Αν δεν μπορείτε κ. Πρόεδρε να διορθώσετε εντελώς την κατάσταση, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε τουλάχιστον να μην την επιδεινώσετε».

Σχετικά:

Τότε θα αποφασίσει η Εκκλησία της Ελλάδος για την ουκρανική αυτοκεφαλία
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας
Tags:
αυτοκεφαλία, Εκκλησία, Μητροπολίτης Ονούφριος, Πέτρο Ποροσένκο, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK