21:47 22 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Το ρωσικό ΥΠΕΞ στη Μόσχα

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ελπίζουμε οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν πως τα περί εμπλοκής ήταν συκοφαντία

© Sputnik / natalia Seliverstova
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Μόσχα ελπίζει ότι η Ουάσιγκτον θα παραδεχτούν δημόσια πως οι ισχυρισμοί για δήθεν ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 είναι ψεύτικοι, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η περίληψη του πορίσματος του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για συντονισμό μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016. Το πόρισμα πάντως δεν αρνείται υποτιθέμενη ρωσική εμπλοκή.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή που η Ουάσιγκτον θα έχει αρκετό κουράγιο να αναγνωρίσει επίσημα ότι όχι μόνο δεν υπήρξε σκευωρία αλλά όλοι οι υπαινιγμοί για την αποκαλούμενη ρωσική εμπλοκή είναι ανεδαφικές συκοφαντίες επινοημένες για να δημιουργήσουν εσωτερική πολιτική διένεξη στις ΗΠΑ» ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Το υπουργείο σημείωσε επίσης ότι τα συμπεράσματα της έρευνας του Μιούλερ για την απουσία σκευωρίας μεταξύ Τραμπ και Ρωσίας «απλά δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά».

Η Μόσχα επανειλημμένα προτείνει στις ΗΠΑ συζήτηση για όλους τους ισχυρισμούς που σχετίζονται με τη διαδικασίας εκλογών, τονίζεται.

Σχετικά:

Το μήνυμα του Τραμπ για το πόρισμα Μιούλερ: Καμία σκευωρία, κανένα εμπόδιο, πλήρης αθώωση
Πόρισμα Μιούλερ: Καμία σκευωρία ή συνεργασία Τραμπ - Μόσχας για τις εκλογές του 2016
Πόρισμα Μιούλερ: «Παραμένει στο τραπέζι το σενάριο αποπομπής του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο»
Πόρισμα Μιούλερ: «Οι ΗΠΑ ανάγκασαν την ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις χωρίς αποδείξεις»
Tags:
αμερικανικές εκλογές, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Ρόμπερτ Μιούλερ, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK