21:59 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Κυριακή, η Τερέζα Μέι πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή υπουργών και βουλευτών, προκειμένου να αποτιμηθούν όλες οι πιθανές λύσεις του αδιεξόδου.

Τις προετοιμασίες για ένα «σκληρό» Brexit ολοκλήρωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εν μέσω των αβέβαιων εξελίξεων για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ενώ είναι αυξημένα πιθανό το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνίας στις 12 Απριλίου, η Κομισιόν ολοκλήρωσε σήμερα τις προετοιμασίες για ένα "no-deal" σενάριο» επεσήμαναν, σε ανακοίνωσή τους, οι Βρυξέλλες.

Και πρόσθεσαν: «Αν και το "no-deal" σενάριο είναι μη επιθυμητό, η Ε.Ε. είναι προετοιμασμένη γι' αυτό».

Υπενθύμισαν δε, ότι οι προεργασίες για το no-deal Brexit ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2017, έχοντας δημοσιεύσει 90 «ανακοινώσεις ετοιμότητας» και έχοντας προχωρήσει σε 19 «νομοθετικές προτάσεις».

Το no-deal σενάριο προβλέπει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μία «τρίτη χώρα», χωρίς καμία ρύθμιση ή μεταβατική περίοδο, με τους νόμους της Ε.Ε. να σταματούν να εφαρμόζονται αμέσως.

Σύμφωνα με διάφορους υπολογισμούς, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα «κοστίσει» στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεκάδες χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας προσκόμματα στην οικονομική ανάπτυξη της Ένωσης.

Οι διαπραγματεύσεις Λονδίνου-Βρυξελλών για το Brexit βρίσκονται σε τέλμα τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τα δύο διαδοχικά «όχι» της Βουλής των Κοινοτήτων στη συμφωνία για τους όρους αποχώρησης από την Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνήσει να παραχωρήσει μία μικρή αναβολή στην έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία κανονικά ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου.

Πλέον, το Λονδίνο έχει προθεσμία έως τις 22 Μαΐου, υπό την προϋπόθεση να εγκριθεί η συμφωνία αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα. Διαφορετικά, η προθεσμία για το Brexit εκπνέει στις 12 Απριλίου.

Σχετικά:

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Καταστροφή για την οικονομία ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο κατά του Brexit και για νέο δημοψήφισμα (βίντεο)
Τσίπρας: Στο Brexit είδαμε τα δύο «πρόσωπα» της Ευρώπης
Το Λονδίνο σχεδιάζει να δώσει στη βουλή 7 επιλογές για το Brexit, τι λένε οι πληροφορίες
Tags:
θέσεις εργασίας, οικονομία, σκληρό Brexit, Brexit, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τερέζα Μέι, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK