14:00 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα, διπλωματική πηγή γνωστοποίησε ότι η επίσκεψη των Ρώσων στρατιωτικών στη Βενεζουέλα δεν συνδέεται με την ανακοίνωση των ΗΠΑ περί πιθανής επέμβασης στη Βενεζουέλα.

Διευκρινίσεις σχετικά με τη φερόμενη επίσκεψη Ρώσων στρατιωτικών στο Καράκας, έδωσε διπλωματική πηγή της Βενεζουέλας, μιλώντας στο Sputnik.

«Η επίσκεψη αφορούσε τη συζήτηση για διάφορα συμβόλαια, τα οποία είχαν συναφθεί πριν το ξέσπασμα της κρίσης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε δε, ότι Ρωσία και Βενεζουέλα δεν έχουν υπογράψει νέο συμβόλαιο για την προμήθεια S-300, αποσαφηνίζοντας ότι η τελευταία παράδοση είχε πραγματοποιηθεί το 2013.

Ερωτηθείσα για το αν η επίμαχη επίσκεψη συνδέεται με τις απειλές περί αμερικανικής επέμβασης, η ίδια πηγή ήταν ξεκάθαρη: «Όχι, δεν συνδέονται αυτά τα δύο».

Την Κυριακή, μία δεύτερη πηγή γνωστοποίησε ότι ομάδα Ρώσων στρατιωτικών αφίχθηκε στο Καράκας, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαβουλεύσεις με τους επίσημους κυβερνητικούς αξιωματούχους, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της άμυνας. 

Υπενθυμίζεται ότι η Βενεζουέλα πλήττεται από μία βαθιά πολιτική κρίση τους τελευταίους δύο μήνες, μετά την απόφαση του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο, να αυτοανακηρυχθεί σε προσωρινό πρόεδρο της χώρας, παρά την περσινή επανεκλογή του Μαδούρο στο προεδρικό αξίωμα.

Σχετικά:

Πομπέο: Οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν αμέτοχες, ενόσω η Μόσχα κλιμακώνει την ένταση στη Βενεζουέλα
Στη Βενεζουέλα Ρώσοι στρατιωτικοί για συζητήσεις σε θέματα άμυνας
Βενεζουέλα και κρυπτονομίσματα: Εναλλακτικές λύσεις εν μέσω κυρώσεων
Συνελήφθη Κολομβιανός παραστρατιωτικός ηγέτης στη Βενεζουέλα
Tags:
Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, ΗΠΑ, Ρωσία, Καράκας, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK