17:54 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κυρώσεις σε εννέα πρόσωπα και 16 οντότητες στο Ιράν επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Κατά τον Στίβεν Μνούτσιν, στόχος είναι να παρεμποδιστεί το σχέδιο του καθεστώτος του Ιράν για παράνομη μεταφορά περισσότερων από ένα δισ. δολαρίων σε κεφάλαια.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν την επιβολή κυρώσεων σε εννέα ακόμη άτομα και 16 οντότητες στο Ιράν που εμπλέκονται, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, σε τρομοκρατικές ενέργειες και στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ανέφερε σε δήλωσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

O κατάλογος των κυρώσεων περιλαμβάνει τις εταιρείες Asan Bank Brokerage, Currency Exchange, Colden Commodities LLC και άλλες.

Οι κυρώσεις στοχεύουν και σε ένα δίκτυο επιχειρήσεων με έδρα το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τουρκία, οι οποίες, κατά τις ΗΠΑ, μετέφεραν πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια και ευρώ στο υπουργείο Άμυνας του Ιράν και στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Κατά τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, στόχος είναι να παρεμποδιστεί το σχέδιο του καθεστώτος του Ιράν για παράνομη μεταφορά περισσότερων από ένα δισεκατομμύριο δολαρίων σε κεφάλαια.

Οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης επανήλθαν πέρυσι μετά την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, το οποίο προέβλεπε την άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, σε αντάλλαγμα της υπόσχεσης του Ιράν να «παγώσει» το πυρηνικό του πρόγραμμα.

 

 

Tags:
ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, κυρώσεις, Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν, ΗΠΑ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK