17:59 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον Φεβρουάριο, ισπανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι άγνωστοι μπήκαν στην Πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μαδρίτη, και κρατούσαν ομήρους το διπλωματικό προσωπικό για αρκετές ώρες ενώ κατάσχεσαν και τους υπολογιστές τους.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας έκανε γνωστό την Τρίτη ότι ένας από τους δέκα εισβολείς που εισέβαλαν στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μαδρίτη τον Φεβρουάριο, ήρθε σε επαφή με το FBI λίγες ημέρες μετά, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο επίσημο έγγραφο.

Ο ηγέτης της ομάδας των εισβολέων ανέφερε στο FBI ότι ενήργησαν με δική τους πρωτοβουλία, δήλωσε το Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισβολείς ήταν πολίτες του Μεξικού, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εφημερίδα El Confidencial ανέφερε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορεί να βρίσκονται πίσω από την επίθεση κατά της διπλωματικής αποστολής.

Το ίδιο μέσο ανέφερε ότι η Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας και η μονάδα εξωτερικών πληροφοριών του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών (CNI) εξετάζουν όλες τις πιθανές εκδοχές.

Η CNI φέρεται να υποπτεύεται ότι ο τρόπος μοιάζει με τη «μέθοδο επιχειρήσεων» των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μυστικών αποστολών.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης πως το προσωπικό της πρεσβείας είπε στους ανακριτές ότι ορισμένοι μιλούσαν Κορεάτικα και ότι θα μπορούσαν να προέρχονται από τη Νότια Κορέα, «στρατηγικό σύμμαχο των ΗΠΑ».

Σχετικά:

Οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας διατηρούν κρυφές επαφές εδώ και 10 χρόνια
Εντολή Τραμπ για απόσυρση των πρόσφατων κυρώσεων σχετικά με τη Βόρεια Κορέα
Μπόλτον: Ανοιχτός ο Τραμπ σε περαιτέρω συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα
Tags:
FBI, εισβολή, Μαδρίτη, ΗΠΑ, Βόρεια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK