23:32 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον εξέφρασε την ελπίδα ότι η δημοσίευση των κυριότερων ευρημάτων του αμερικανικού ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Να αλλάξει το κλίμα μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, περιμένει ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν περιμένει άμεσες αλλαγές στην «τοξική» ατμόσφαιρα στην Ουάσιγκτον.

Την Κυριακή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσίευσε μια περίληψη τεσσάρων σελίδων σχετικά με τα κύρια συμπεράσματα της έρευνας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η έρευνα δεν βρήκε καμία απόδειξη συμπαιγνίας μεταξύ της Ρωσίας και του Ντόναλντ Τραμπ κατά τις εκλογές του 2016.

Ωστόσο, ο Μιούλερ υποστηρίζει ότι η Ρωσία προσπάθησε να παρέμβει στις εκλογές, ισχυρισμός που η Μόσχα απορρίπτει επανειλημμένα.

Σχετικά με την παρεμπόδιση της δικαιοσύνης από τον τραμπο, ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι «ενώ η παρούσα έκθεση δεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος διέπραξε έγκλημα, δεν τον απαλλάσσει».

«Νομίζω ότι θα αρχίσουν να πέφτουν οι τόνοι», δήλωσε ο Μπάνον όταν ρωτήθηκε για πιθανή επίπτωση της δημοσίευσης των ευρημάτων στο διάλογο με τη Ρωσία.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «όλα είναι τόσο τοξικά στην Ουάσινγκτον αυτή τη στιγμή, οτιδήποτε σχετικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία είναι τόσο τοξικό που δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει αλλαγή αύριο το πρωί».

Ο Μπάνον επίσης δεν απέκλεισε ότι οι Δημοκρατικοί θα προσπαθούσαν να «μετατρέψουν σε όπλο την έκθεση Μιούλερ, ιδιαίτερα την πιθανή παρεμπόδιση ζητημάτων της δικαιοσύνης, όχι τη συμπαιγνία», καθώς ο ανακριτής αποκάλυψε σαφώς ότι δεν υπήρχε τέτοια.

Σχετικά:

Το μήνυμα του Τραμπ για το πόρισμα Μιούλερ: Καμία σκευωρία, κανένα εμπόδιο, πλήρης αθώωση
Πόρισμα Μιούλερ: Καμία σκευωρία ή συνεργασία Τραμπ - Μόσχας για τις εκλογές του 2016
Πόρισμα Μιούλερ: «Παραμένει στο τραπέζι το σενάριο αποπομπής του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο»
Πόρισμα Μιούλερ: «Οι ΗΠΑ ανάγκασαν την ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις χωρίς αποδείξεις»
Tags:
έκθεση, Στιβ Μπάνον, Ντόναλντ Τραμπ, Ρόμπερτ Μιούλερ, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK