00:41 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσία καταδικάζει έντονα την αεροπορική επιδρομή της διεθνούς συμμαχίας στη βόρεια ανατολική επαρχία Κουντούζ στο Αφγανιστάν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα θανάτους αμάχων.

Σφοδρή ήταν η καταδίκη, του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στην πρόσφατη επίθεση του διεθνούς συνασπισμού στο Κουντούζ του Αφγανιστάν.

«Αυτή η κίνηση ήταν ιδιαίτερα κυνική, καθώς έγινε κατά την περίοδο όπου τα Ηνωμένα Έθνη και οι Ταλιμπάν συνεχίζουν τις συνομιλίες για τους τρόπους τερματισμού των ένοπλων συγκρούσεων και την έναρξη ειρηνικής διευθέτησης στην Ισλαμική Δημοκρατία του Αφγανιστάν. Πιστεύουμε πως τέτοιες βιοπραγίες καθυστερούν την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στο Αφγανιστάν και οδηγούν στην εξαθλίωση και ριζοσπαστικοποίηση του Αφγανικού λαού και σε συνέχιση του πολέμου», ανέφερε σε δήλωση το υπουργείο.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι «καταδικάζει» έντονα αυτό το «συνεχές έγκλημα των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην αφγανική επικράτεια».

«Είμαστε μέλη της αποστολής του ΟΗΕ στο αίτημά του για εμπεριστατωμένη έρευνα και ζητούμε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη όσοι ένοχοι είναι απογοητευμένοι από το γεγονός ότι κανένα παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ερευνηθεί σωστά και ότι κάποιος καταδικάστηκε ", πρόσθεσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Είμαστε μέλη της αποστολής του ΟΗΕ στο αίτημά του για εμπεριστατωμένη έρευνα. Ζητούμε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη όσοι είναι ένοχοι. Είμαστε απογοητευμένοι από το γεγονός ότι κανένα παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ερευνηθεί σωστά και ότι κανένας δεν καταδικάστηκε», πρόσθεσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικά:

Δέκα παιδιά σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν έπειτα από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ
Επαφές Ρωσίας, ΗΠΑ, Κίνας και Ε.Ε. για την ειρηνευτική διαδικασία στο Αφγανιστάν
Tags:
αεροπορικές επιδρομές, νεκροί, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Ρωσία, Αφγανιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK