11:14 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, δήλωσε ότι ο τερματισμός των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα ήταν η πρώτη του απόφαση σε περίπτωση εκλογής του.

Ο τερματισμός των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα ήταν πρώτη κίνηση στην οποία θα προχωρούσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε περίπτωση εκλογής του ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές 2019, η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «επειδή δεν έχει την υποστήριξη της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και  απομακρύνεται από τις αξίες της Ένωσης».

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε συνέντευξή του στη «Le Monde» ρωτήθηκε ποιες θα ήταν οι πρώτες αποφάσεις που θα λάμβανε ως Πρόεδρος της Επιτροπής.

«Αρχικά, η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Θα πήγαινα στην Άγκυρα για να προτείνω μια στενή οικονομική σχέση, ανταλλαγές φοιτητών, συνέχιση του κοινού αγώνα μας ενάντια στην τρομοκρατία κ.λπ», απάντησε, αρχικά ο κ. Βέμπερ.

«Όμως, αυτή η χώρα δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ένωσης, επειδή δεν έχει την υποστήριξη της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και επειδή η Τουρκία απομακρύνεται από τις αξίες της Ένωσης», συμπλήρωσε.

Tags:
ευρωεκλογές, ευρωεκλογές 2019, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μάνφρεντ Βέμπερ, Τουρκία, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK