06:43 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πρώτες εικόνες από το υπερσύγχρονο υποβρύχιο drone «Poseidon» που κατασκευάζει η Ρωσία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο, με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας να δηλώνει τον Φεβρουάριο ότι οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν επιτυχώς.

Το υπερσύγχρονο ρωσικό υποβρύχιο drone «Poseidon» πρόκειται να ενταχθεί στο οπλοστάσιο της Ρωσίας όχι νωρίτερα από το 2027, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων κοντά στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τους οποίους επικαλείται στο CNBC.

«Αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, είναι ένα ρωσικό υποβρύχιο δύσκολα ανιχνεύσιμο το οποίο εκτοξεύει drone εξοπλισμένο με πυρηνική κεφαλή, που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί» δήλωσε ένα άτομο με γνώση του θέματος.

Κατά το CNBC, η Ρωσία δεν έχει ακόμη δοκιμάσει αποτελεσματικά την «πυρηνική καρδιά» του drone, ωστόσο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν επιτυχώς.

Το γεγονός ότι οι δοκιμές έχουν ήδη ολοκληρωθεί θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της έκθεσης του CNBC.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος άμυνας της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Γιούρι Σβίτκιν, σχολίασε από την πλευρά του ότι τα υποβρύχια drones θα γίνουν μέρος του ρωσικού οπλοστασίου πολύ νωρίτερα από το 2027.

Σχετικά:

Οι πρώτες εικόνες από το υποβρύχιο πυρηνοκίνητο drone «Poseidon» της Ρωσίας (Βίντεο)
Tags:
υποβρύχιος πόλεμος, υποβρύχιο όχημα, υποβρύχιο, Drone, Poseidon, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK