18:40 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ρώσοι ειδικοί βρίσκονται στη Βενεζουέλα βάσει της συμφωνίας στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας του 2001 με το Καράκας, ξεκαθάρισε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία έχει στείλει ειδικούς στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας του 2001 με το Καράκας που δεν χρειάζεται περαιτέρω έγκριση, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας μετά από αναφορές για την άφιξη δύο στρατιωτικών αεροσκαφών με στρατεύματα και φορτίο.

​Η Ρωσία αναπτύσσει τις σχέσεις της με τη Βενεζουέλα «σύμφωνα με το Σύνταγμα αυτής της χώρας και με πλήρη σεβασμό της νομοθεσίας της», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η υπάρχουσα συμφωνία επικυρώθηκε τόσο από τη Ρωσία όσο και από τη Βενεζουέλα και «δεν απαιτεί πρόσθετη έγκριση από την Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας», επεσήμανε.

Παράλληλα εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι η ηγεσία του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) αποφάσισε να στηρίξει τις «αποικιοκρατικές φιλοδοξίες » της Ουάσιγκτον και κατηγορεί αδικαιολόγητα τη Ρωσία για ανάμειξη στις υποθέσεις της Βενεζουέλας και μάλιστα στρατιωτική επέμβαση.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Μόσχα δεν εκπλησσόταν από τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Οργανισμού σχετικά ότι η Ρωσία, που στηρίζει τον Μαδούρο, πραγματοποίησε στρατιωτική παρέμβαση στη Βενεζουέλα, παραβιάζοντας έτσι την κυριαρχία της.

Σχετικά:

Πομπέο: Οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν αμέτοχες, ενόσω η Μόσχα κλιμακώνει την ένταση στη Βενεζουέλα
Στη Βενεζουέλα Ρώσοι στρατιωτικοί για συζητήσεις σε θέματα άμυνας
Βενεζουέλα και κρυπτονομίσματα: Εναλλακτικές λύσεις εν μέσω κυρώσεων
Tags:
συνεργασία, αεροσκάφη, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Βενεζουέλα, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK