18:41 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ουάσιγκτον αντιτίθεται στη συμφωνία της Άγκυρας με τη Μόσχα για την προμήθεια των S-400, απειλώντας να αναστείλει την παράδοση των μαχητικών F-35 στην Τουρκία.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν την παραμονή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 και συνεπώς πρέπει να πείσει την Άγκυρα να αγοράσει συστήματα αεροπορικής άμυνας Patriot.

«Χρειαζόμαστε απόλυτα την Τουρκία (στο πρόγραμμα των F-35). Χρειαζόμαστε την Τουρκία να αγοράσει τους Patriot», ανέφερε κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πιθανώς, ο κ. Σάναχαν εκτιμά ότι η Άγκυρα θα παραιτηθεί της συμφωνίας με τη Ρωσία για τους S-400, η οποία προκάλεσε εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Αμερικανοί νομοθέτες έχουν ξεκινήσει προσπάθειες να σταματήσουν τις παραδόσεις F-35 στην Τουρκία, εκτός αν απορριφθεί η συμφωνία για τους S-400.

Η Άγκυρα έχει αρνηθεί επανειλημμένα να εγκαταλείψει τη συμφωνία με τη Μόσχα, απαιτώντας να παραδοθούν εγκαίρως τα F-35, τα οποία έχει ήδη πληρώσει, έχοντας συμβάλει στην παραγωγή τους.

Η Τουρκία έχει επίσης εκφράσει την επιθυμία να αγοράσει πυραύλους Patriot στο πλαίσιο μιας συμφέρουσας συμφωνίας και μόνο ως συμπλήρωμα στους S-400.

Σχετικά:

Οι ΗΠΑ θέλουν να «στείλουν μήνυμα» στην Τουρκία με τις παραδόσεις των F-35 λόγω των S-400
Τουρκικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν την πρώτη περιοχή ανάπτυξης των ρωσικών S-400
Μπόλτον: Μεγάλο πρόβλημα η άρνηση της Τουρκίας να εγκαταλείψει τη συμφωνία για τους S-400
Ερντογάν: Η αγορά των S-400 δεν σχετίζεται με το NATO και τα F-35
Το Πεντάγωνο συστήνει να μην παραδοθούν τα F-35 στην Τουρκία αν η χώρα αγοράσει τους S-400
Tags:
αντιαεροπορική άμυνα, αντιπυραυλική άμυνα, άμυνα, πύραυλοι Patriot, F-35, S-400, Βουλή των Αντιπροσώπων, Πεντάγωνο, ΗΠΑ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK