16:21 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Άλλη μία περιπέτεια για τα Boeing 737 Max 8. Αεροσκάφος της Southwest Airlines προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση αφού εμφανίστηκαν προβλήματα σε έναν από τους κινητήρες του.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αεροπορική διοίκηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ένα αεροσκάφος Boeing 737 Max 8 της Southwest Airlines αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση μετά από προβλήματα που συνδέονται με έναν από τους κινητήρες του.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς το Βίκτορσβιλ της Καλιφόρνιας, για να προσγειωθεί, όταν γνωστοποίησε πως θα πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση. Το αεροπλάνο μεταφέρει μόνο δύο επιβάτες — τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη.

Η πτήση της Southwest αναχώρησε αρχικά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ορλάντο της Φλόριντα περίπου στις 2:30 μ.μ. τοπική ώρα πριν αναγκαστεί να επιστρέψει. Οι πιλότοι ανέφεραν προβλήματα σε έναν από τους κινητήρες περίπου στις 2:50 μ.μ., τοπική ώρα.

Το κανάλι CBS Λος Άντζελες ανέφερε ότι το αεροπλάνο κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο Βίκτορσβιλ της Νότιας Καλιφόρνιας. Η κίνηση αυτή πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο της απόφασης της εταιρείας να καθηλώσει στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη Boeing Max 8 στον απόηχο των δύο τραγικών αεροπορικών δυστυχημάτων τους τελευταίους έξι μήνες, τα οποία αφορούσαν τα προβληματικά αεροσκάφη της Boeing.

Διεξάγεται έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Η καθήλωση των αεροσκαφών του τύπου συνεχίζεται για δωδέκατη ημέρα.

Το τελευταίο περιστατικό που αφορά αεροσκάφος της Boeing έρχεται μετά από προσομοιώσεις πτήσης που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τις δύο θανατηφόρες συντριβές.

Η έρευνα αυτή αποκάλυψε ότι οι πιλότοι και στις δύο περιπτώσεις είχαν λιγότερα από 40 δευτερόλεπτα για να διορθώσουν τα σφάλματα που είχαν προκύψει στα αυτοματοποιημένα συστήματα τα οποία οδήγησαν τη μύτη του αεροπλάνου προς τα κάτω (τουλάχιστον στη μία περίπτωση) εξαιτίας λανθασμένων ενδείξεων από ελαττωματικούς αισθητήρες.

Tags:
Boeing 737 MAX 8, αναγκαστική προσγείωση, αεροσκάφος, Καλιφόρνια, Φλόριντα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK