06:09 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ Γουέν αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή της έχει υποβάλει αίτηση στις ΗΠΑ για μαχητικά F-16V και τεθωρακισμένα M1 Abrams για την αναβάθμιση του πολεμικού δυναμικού του νησιού.

Το αυτοδιοικούμενο νησί ζήτησε να αγοράσει προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16V από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να ανανεώσει τον υπάρχοντα στόλο του F-16A / Bs.

Το αίτημα αυτό, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα. 

Ωστόσο, η Ταϊβάν ανανέωσε τα αιτήματά της κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ. Η Τσάι, η οποία αναμένεται να επανεκλεγεί για άλλη τετραετή θητεία το 2020, επιβεβαίωσε επίσης τη δέσμευση της Ταϊβάν να στραφεί σε μια εθελοντική ένοπλη δύναμη και να ενισχύσει τις αμυντικές δαπάνες.

Σημείωσε ότι τα προγράμματα που οι αρχές του νησιού έχουν χρηματοδοτήσει, «θα κάνουν πραγματική διαφορά στην άμυνα της Ταϊβάν».

Σύμφωνα με την ίδια, τα προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη και δεξαμενές θα «ενισχύσουν σημαντικά τις ικανότητές μας στη γη και την ατμόσφαιρα, θα ενισχύσουν το στρατιωτικό ηθικό και θα δείξουν στον κόσμο τη δέσμευση των ΗΠΑ στην άμυνα της Ταϊβάν».

Η Τσάι έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια μιας ανεπίσημης επίσκεψης στη Χαβάη ολοκληρώνοντας την περιοδεία της στα νησιά του Ειρηνικού και των Νήσων Μάρσαλ, τα οποία βρίσκονται στην λίστα των 17 συμμάχων της Ταϊβάν.

«Επίσης, επενδύουμε πολύ στην εκπαίδευση και στον εκσυγχρονισμό των αμυντικών στρατηγικών μας για να δώσουμε προτεραιότητα στη χρήση ασύμμετρων δυνατοτήτων, ώστε να ανταποκρίνονται περισσότερο στις πραγματικότητες της απειλής που αντιμετωπίζουμε» επεσήμανε ο Τσάι, εκφράζοντας την ελπίδα το «να διασφαλίσουμε ότι ο λαός της Ταϊβάν θα παραμείνει σε θέση να επιλέξει το δικό μας μέλλον, χωρίς εξαναγκασμό».

Το Πεκίνο θεωρεί την Ταϊβάν μέρος της επικράτειάς της, παρόλο που η κυβέρνηση του νησιού ενεργεί ως ανεξάρτητο κράτος παρά την έλλειψη διπλωματικής αναγνώρισης από τη διεθνή κοινότητα. Η Ουάσινγκτον διατηρεί μια επισφαλή σχέση με την Ταϊπέι.

Δεν έχουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις, οι δύο κυβερνήσεις επικοινωνούν μέσω του Αμερικανικού Ινστιτούτου στην Ταϊβάν, το οποίο αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο νησί. Μέχρι το 1979, οι ΗΠΑ αναγνώριζαν την κυβέρνηση στην Ταϊπέι ως νόμιμη κυβέρνηση όλης της Κίνας, αλλά αργότερα η αναγνώρισή τους μεταφέρθηκε στο Πεκίνο.

Tags:
αεροσκάφος, F-16, Μπαράκ Ομπάμα, Ντόναλντ Τραμπ, Ταϊβάν, Χαβάη, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK