12:35 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το βίντεο παραπέμπει στο Ολοκαύτωμα και δείχνει τον τραγουδιστή και τα μέλη του μέταλ συγκροτήματος με στολές κρατουμένων και θηλιές, περασμένες στο λαιμό τους.

Έντονες αντιδράσεις εκφράστηκαν για το νέο βίντεο κλιπ του γερμανικού μέταλ συγκροτήματος Rammstein. Καταγγέλλουν ότι οι εικόνες που δείχνει, παραπέμπουν ευθέως στο Ολοκαύτωμα.

Στην πραγματικότητα ακόμη δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρο το βίντεο κλιπ αλλά μόνο ένα teaser δηλαδή ένα μικρό προωθητικό βίντεο 35 δευτερολέπτων, από το νέο τους τραγούδι με το όνομα Deutschland.

Δείχνει τον frontman των Rammstein, Τιλ Λίντερμαν και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος να είναι ντυμένοι με στολές φυλακισμένων με ρίγες και με περασμένες θηλιές στους λαιμούς τους.

Παρότι δεν υπάρχει καμιά ευθεία αναφορά στο Ολοκαύτωμα, η γερμανική εφημερίδα Bild, σύμφωνα με το Reuters, μεταδίδει ότι σειρά προσωπικοτήτων που καταδικάζουν το βίντεο.

Ο Φέλιξ Κλάιν κυβερνητικός αξιωματούχος αρμόδιος για τον αντισημιτισμό, έκανε λόγο για «ακαλαίσθητη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας», ενώ η Σαρλότ Κνόμπλοχ, πρώην πρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας, δήλωσε ότι «ξεπέρασαν τα όρια». Πρόσθεσε ακόμη πως είναι ανεύθυνος ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται στις εικόνες το Ολοκαύτωμα ως κάτι το κοινότυπο.

Ολόκληρο το βίντεο κλιπ των Rammstein, αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, όπως μεταδίδει ο Independent. Πρόκειται για το πρώτο τραγούδι από το νέο, έβδομο κατά σειρά μουσικό άλμπουμ του συγκροτήματος που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά του το μέταλ συγκρότημα προκαλεί. Έχει κατά καιρούς προκαλέσει σάλο με τα μουσικά του βίντεο με αναφορές στο σαδομαζοχισμό, τη νεκροφιλία και την πυρομανία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο τραγουδιστής των Rammstein, πήγε σε εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου στη Μόσχα, μαζί με μια κοπέλα ντυμένη με BDSM στολή, την οποία κρατούσε από λουρί που ήταν δεμένο στο λαιμό της.

Σχετικά:

Ο τραγουδιστής των Rammstein προκαλεί ξανά με την εκκεντρική του εμφάνιση
Tags:
βίντεο κλιπ, μουσική, ολοκαύτωμα, Rammstein, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK