13:55 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Πέμπτη να ενισχύσουν την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής (Frontex) με την ίδρυση ενός νέου μόνιμου σώματος.

Ένα νέο σώμα 10.000 υπαλλήλων της Frontex για την εξασφάλιση των συνόρων της ΕΕ, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή θα αναθεωρήσει τον τρόπο διαχείρισης των συνόρων στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει επιπλέον 10.000 φύλακες στα σύνορα και στις ακτές για την Ευρώπη, αποτελεσματικότερες επιστροφές, περισσότερα εργαλεία για την καταπολέμηση του εγκλήματος ενώ θα βοηθήσουν και στην ανακούφιση των προβλημάτων ασφάλειας και εγκληματικότητας αλλά και στο μεταναστευτικό» δήλωσε η Ρομπέρτα Μετσόλα, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νέο Σώμα θα είναι επιφορτισμένο με τη διεξαγωγή ελέγχου στα σύνορα μετά από αίτημα των κρατών μελών της ΕΕ και με την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Θα περιλαμβάνει επίσης μια μονάδα ταχείας αντίδρασης για επείγουσες επιχειρήσεις.

Το Σώμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2021 και θα έχει 5.000 άτομα επιχειρησιακό προσωπικό, ενώ θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το 2027 και ο αριθμός του προσωπικού αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι τότε.

Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα επιτρέψουν στη Frontex, που συστάθηκε το 2004, να υποστηρίξει τις διαδικασίες επιστροφής καθώς θα ενισχύσει επίσης τη συνεργασία της με τον Οργανισμό Ασύλου της ΕΕ και με τρίτες χώρες.

Tags:
κράτη, σύνορα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Συμβούλιο της Ευρώπης, Frontex, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK