12:39 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η υλοποίηση της ιδέας για είσοδο Ρώσων πολιτών στην Τουρκία με εσωτερικά διαβατήρια είναι δύσκολη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Το ζήτημα είχε θέσει η τουρκική πλευρά στο πλαίσιο διμερών συζητήσεων για προξενικά θέματα και είχαμε μεταφέρει τη θέση μας, η υλοποίηση αυτής της ιδέας είναι πολύ δύσκολη» σημείωσε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό συνδέεται επίσης και με τη νομική διάσταση της χρήσης εσωτερικού διαβατηρίου σε ταξίδια στο εξωτερικό. Πρόσθεσε ότι η χρήση ρωσικών διαβατηρίων είναι περιορισμένη στη Ρωσία αλλά υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που είναι χώρες οι οποίες έχουν υψηλή ενσωμάτωση και οι συνοριοφύλακές τους μιλούν άπταιστα ρωσικά.

«Μετά το πέρασμα των συνόρων με την Τουρκία θα υπάρχει αναπόφευκτα πρόβλημα, πρώτον στην ανάγνωση των πληροφοριών που έχουν οι ρωσικές ταυτότητες αποκλειστικά στη Ρωσία» συνέχισε, σημειώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις.

Επιπλέον, η Ζαχάροβα τόνισε ότι μη εξουσιοδοτημένες σφραγίδες, όπως αυτές που μπαίνουν στα σύνορα, δεν μπορούν να μπουν στα ρωσικά εσωτερικά διαβατήρια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα είχε τονίσει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρωσία και Τουρκία ξεκίνησαν συζητήσεις, ώστε να επιτραπεί στους Ρώσους πολίτες να ταξιδεύουν στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα για την άρση των απαιτήσεων θεώρησης για τους τούρκους κατόχους διαβατηρίων και τους οδηγούς φορτηγών που ταξιδεύουν στη Ρωσία. Οι νέοι κανόνες ισχύουν και για τους Τούρκους πολίτες με ειδικά διαβατήρια για μικρής διάρκειας επαγγελματικά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών αποστολών, καθώς και των επαγγελματιών οδηγών που μεταφέρουν φορτία.

Tags:
διαβατήριο, Τουρισμός, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, Ρωσία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK