07:03 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς άσκησε σήμερα έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου του ΟΗΕ να αυξήσει σε ισόβια την αρχική ποινή κάθειρξης που του είχε επιβληθεί για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία.

Έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου του ΟΗΕ για ισόβια άσκησε ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Οι πέντε δικαστές του τμήματος προσφυγών του αρμόδιου δικαστηρίου στη Χάγη στις 20 Μαρτίου απέρριψαν όλες εκτός από μία από τις εφέσεις του Κάρατζιτς και αύξησαν την 40ετή ποινή φυλάκισης του σε ισόβια.

Τον Μάρτιο του 2016, το δικαστήριο του ΟΗΕ έκρινε τον Κάραζιτς ένοχο για 10 από τους 11 κατηγορίες που αφορούν τη γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και άλλες φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας.

Καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκισης, αλλά η υπεράσπισή του άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.

Ο Κάραζιτς κρίθηκε ένοχος, μεταξύ άλλων, για τον σχεδιασμό της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, τη μεγαλύτερη μαζική θηριωδία στην Ευρώπη μετά το Ολοκαύτωμα, η οποία τερματίστηκε με τον θάνατο 8.000 μουσουλμάνων της Βοσνίας τον Ιούλιο του 1995.

Αφού αποχώρησαν από τη Γιουγκοσλαβία το 1992, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη βρίσκονταν σε κατάσταση πολέμου, έως ότου υπογράφηκε το 1995 η Συμφωνία του Ντέιτον.

Σχετικά:

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Σοβαρές αμφιβολίες για τις αποδείξεις στην καταδίκη Κάρατζιτς
Το Δικαστήριο του ΟΗΕ καταδίκασε τον Ράντοβαν Κάρατζιτς σε ισόβια κάθειρξη
Tags:
ισόβια, φυλάκιση, απόφαση, έφεση, ΟΗΕ, Ράντοβαν Κάρατζιτς, Σερβία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK