15:09 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
1 0 0
Βρείτε μας

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα είναι ένα θλιβερό γεγονός, το οποίο πρέπει να θεωρηθεί ως «τιμωρία του Θεού» για της μη κανονικές και σχισματικές πράξεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχιερέας της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στη Μόσχα, Ροστοσλάβ Γιάρεμα.

«Έχω επισκεφθεί την Τουρκία πολλές φορές και, πιστέψτε με, υπάρχουν αρκετά τζαμιά εκεί. Συνεπώς, ο εξισλαμισμός του μεγαλύτερου χριστιανικού ναού, είναι είτε καθαρά πολιτική και εσκεμμένη πράξη, είτε η επιθυμία ορισμένων να δείξουν διεθνή στήριξη στους μουσουλμάνους, στον απόηχο της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία», δήλωσε στο Sputnik ο αναπληρωτής αρχιερέας της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στη Μόσχα, Ροστοσλάβ Γιάρεμα.

«Αυτό δεν είναι απλά λυπηρό. Αυτή είναι η ιστορία του Βυζαντίου — η πηγή της ορθόδοξης πίστης στη Ρωσία. Ο καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας παραμένει ιερός τόπος για κάθε Χριστιανό, ένα συμβολικό μνημείο του μεγαλείου της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», πρόσθεσε.

Με πνευματική έννοια, ο ιερωμένος συνδέει όσα συμβαίνουν με τις πρόσφατες καταστροφικές πράξεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, τις οποίες χαρακτήρισε ακατανόητες και «πνευματικά παράνομες».

Όπως συμπλήρωσε, «είναι πιθανώς η τιμωρία του Θεού για την απαράδεκτη αμαρτία που διέπραξε (σ.σ. ο Οικουμενικός Πατριάρχης), εισβάλλοντας στην επικράτεια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, προσαρτώντας Μητροπόλεις μας, ακυρώνοντας παράνομα την απόφαση του προκάτοχού του, ο οποίος πριν σχεδόν 300 χρόνια μετέφερε τη διοίκηση της Εκκλησίας του Κιέβου στο Πατριαρχείο της Μόσχας».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι επίσης συγκλονιστικό ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης «αναγνώρισε τους σχισματικούς ως νόμιμους μητροπολίτες και επισκόπους… Και μάλλον τώρα βλέπουμε μια δίκαιη τιμωρία, ένα είδος τιμωρίας του Θεού, όταν ο Κύριος επιτρέπει να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί».

Κατά τον ίδιο, μετά από όσα έχει διαπράξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, πρέπει να καθαιρεθεί από το αξίωμά του και να συνταξιοδοτηθεί χωρίς να έχει δικαίωμα να είναι ιερέας, με έναν νέο Πατριάρχη να τον αντικαθιστά.

Εφόσον η Αγιά Σοφιά μετατραπεί σε τζαμί, ο ιερέας πρόσθεσε πως θα πρόκειται για «βλάσφημη βεβήλωση ενός ορθόδοξου βυζαντινού ναού, ο οποίος είναι τόσο κοντά στην καρδιά κάθε πιστού Ρώσου και κάθε χριστιανού».

Σχετικά:

Μουφτής Ρωσίας για Αγιά Σοφιά: Να γίνει προσεκτική προσέγγιση της κατάστασης
Επιμένει ο Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά: «Θα την αποκαλούμε τζαμί»
Ερντογάν για Αγιά Σοφιά: Η μετατροπή σε τέμενος απάντηση σε ΗΠΑ για τα υψίπεδα του Γκολάν
H εκκωφαντική «σιωπή» του Βαρθολομαίου για τα περί μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί
Τι λένε πηγές της UNESCO για τις δηλώσεις Ερντογάν για το καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς
Επικεφαλής UNESCO Ελλάδας: Πρωτοφανείς οι δηλώσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία
Στα περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος επανέρχεται ο Ερντογάν
Η απάντηση του ΥΠΕΞ στα περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί
Tags:
Αγία Σοφία, Εκκλησία, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ρωσία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK