10:05 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένοχος για την κλοπή ενός τεράστιου αριθμού «διαβαθμισμένων δεδομένων» της εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, δήλωσε ένας πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ένοχος για την κλοπή ενός τεράστιου αριθμού «διαβαθμισμένων δεδομένων», δήλωσε πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA).

Πρόκειται για τον Χάρολντ Μάρτιν, ο οποίος σύναψε συμφωνία με τις δικαστικές αρχές, παραδεχόμενος τη μη εξουσιοδοτημένη και εσκεμμένη διατήρηση πληροφοριών εθνικής άμυνας.

Στο πλαίσιο της δικαστικής συμφωνίας, με βάση την οποία απορρίπτονται οι υπόλοιπες 19 κατηγορίες, ο πρώην συναργάτης της NSA αναμένεται να εκτίσει ποινή φυλάκισης εννέα ετών.

«Ήρθε η ώρα να κλείσουμε το "Κουτί της Πανδώρας"» δήλωσε ο Μάρτιν, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βαλτιμόρης. 

Για περίπου δύο δεκαετίες, ο κατηγορούμενος εργαζόταν — αρκετές φορές — από την οικία του, με αποτέλεσμα να διαθέτει σχεδόν 50 terabytes διαβαθμισμένων εγγράφων στον προσωπικό του υπολογιστή, ο οποίος βρισκόταν στο Γκλεν Μπέρνι, στη Βαλτιμόρη.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έμειναν «ατάραχες» γι' αυτή την τεράστια διαρροή έως τον Αύγουστο του 2016, όταν ερευνητές της εταιρείας Kaspersky Labs προειδοποίησαν την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με ορισμένα παράξενα μηνύματα, τα οποία είχαν λάβει και παρέπεμπαν στον Μάρτιν.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, σύμφωνα με την δημοσιογράφο Κιμ Ζέτερ, η οποία μίλησε στο Sputnik, η υπερασπιστική γραμμή υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος αποτελεί έναν «μανιώδη συλλέκτη» και «αδηφάγο αναγνώστη», ο οποίος «είχε εμμονή στο να πετύχει στη δουλειά του»,

Οι δικαστικές αρχές, κατά την ίδια, έκριναν ότι ο Μάρτιν συμμετείχε στην ομάδα χάκερς «Shadow Brokers», η οποία απέστελνε κλεμένα ηλεκτρονικά εργαλεία της NSA, την ίδια περίοδο με τα μυστηριώδη μηνύματα του Μάρτιν στην Kaspersky Lab.

Σχετικά:

Οι ΗΠΑ ζητούν διαφανή έρευνα για τους βομβαρδισμούς της Σ. Αραβίας στην Υεμένη
Οι ΗΠΑ ζητούν νέες κυρώσεις για να ασκήσουν πίεση στη Βενεζουέλα
ΗΠΑ: Νομοσχέδιο γερουσιαστών για να μπει «φρένο» στην απόκτηση των F-35 από την Τουρκία
Οργή της Τεχεράνης για την απόφαση των ΗΠΑ να μην κάνουν εξαιρέσεις στις κυρώσεις
Η Ταϊβάν θέλει να αγοράσει F-16, εν μέσω έντασης ΗΠΑ-Κίνας
Tags:
μυστικές υπηρεσίες, απόρρητο έγγραφο, ασφάλεια, NSA, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK