14:57 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βουλή των Κοινοτήτων θα ψηφίσει - για τρίτη διαδοχική φορά - τη Συμφωνία Αποχώρησης της Τερέζα Μέι, αλλά όχι την Πολιτική Διακήρυξη για τις Μελλοντικές Σχέσεις.

Σε ψηφοφορία — για τρίτη διαδοχική φορά — τίθεται η συμφωνία της Τερέζα Μέι για τους όρους αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, το κρίσιμο νομοσχέδιο θα τεθεί στην κρίση των βουλευτών την Παρασκευή.

«Εν συντομία, η πρόταση είναι καινούρια και ουσιωδώς διαφορετική. Η προηγούμενη ψηφοφορία περιλάμβανε τόσο τη Συμφωνία Αποχώρησης, όσο και την Πολιτική Διακήρυξη για τις Μελλοντικές Σχέσεις. Σ' αυτή την ψηφοφορία, θα τεθεί επί τάπητος μόνο η πρώτη» διευκρίνισε ο Τζον Μπέρκοου. 

Προειδοποίησε ωστόσο, ότι εφόσον η συμφωνία αποχώρησης δεν υπερψηφιστεί και απορριφθεί για τρίτη φορά, τότε η βρετανική κυβέρνηση δεν θα έχει τη δυνατότητα εκ νέου εισαγωγής του νομοσχεδίου.

Η απόφαση του προεδρείου της Βουλής για τη διεξαγωγή και τρίτης ψηφοφορίας, συνιστά απόρροια της μερικής υπαναχώρησης της Τερέζα Μέι, η οποία πρότεινε την ψήφιση μόνο της Συμφωνίας Αποχώρησης και όχι της Πολιτικής Διακήρυξης, όπως συνέβη στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες.

Εφόσον όμως, το αποτέλεσμα για την Τερέζα Μέι είναι και πάλι αρνητικό, τότε είτε θα πρέπει να «παρουσιάσει» μια νέα συμφωνία έως τις 12 Απριλίου, είτε θα πρέπει να διαλέξει τον δρόμο του no-deal Brexit —ένα σενάριο το οποίο, κατά πολλούς Βρετανούς πολιτικούς, θα συνεπάγεται οικονομικές απώλειες και για τις δύο πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έχει παραχωρήσει μία μικρή παράταση στην προθεσμία εξόδου από την Ε.Ε.μ η οποία αφορά α) την 12η Απριλίου, εφόσον απορριφθεί η συμφωνία της Τερέζα Μέι, και β) την 22η Μαΐου, εφόσον η συμφωνία εγκριθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την αναβολή του Brexit ενέκρινε η Βουλή των Κοινοτήτων

Σχετικά:

Brexit: Τι φοβούνται και τι περιμένουν οι Έλληνες επιχειρηματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο
Την αναβολή του Brexit ενέκρινε η Βουλή των Κοινοτήτων
Επιβεβαιώνει η Ντάουνινγκ Στριτ πως η Μέι θα παραιτηθεί μετά το Brexit
Κρίσιμη ημέρα για Brexit και Μέι: Στο βρετανικό κοινοβούλιο και πάλι τα βλέμματα (Βίντεο)
Το Λονδίνο λέει «όχι» σε ακύρωση του Brexit, έχουν συλλεγεί πάνω από 5,8 εκατ. υπογραφές
Tags:
παράταση, σκληρό Brexit, Brexit, Ευρωπαϊκή Ένωση, βρετανικό κοινοβούλιο, Τερέζα Μέι, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK