00:07 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Πλημμύρισαν οι εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης του Όφουτ, στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ

Με καθήλωση μαχητικών και «κόψιμο» ωρών πτήσης απειλεί η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

© AP Photo/ Nati Harnik
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ έχει ζητήσει από το Κογκρέσο επιπλέον χρηματοδότηση, συνολικού ύψους σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Επιπλέον χρηματοδότησης, ύψους σχεδόν 5 δισ. δολαρίων, έχουν αιτηθεί οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν στην αναγκαία αποκατάσταση των ζημιών στις αεροπορικές βάσεις της Φλόριντα και της Νεμπράσκα.

Μάλιστα, εφόσον το Κογκρέσο δεν ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση αυτών των χρημάτων, τότε ανακύπτει ο κίνδυνος των δραστικών επιπτώσεων στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της πολεμικής αεροπορίας.

​Στη Νεμπράσκα, οι αξιωματούχοι εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές, οι οποίες αφορούν περίπου το 1/3 των εγκαταστάσεων και οι οποίες προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Μιζούρι. 

Τις προηγούμενες εβδομάδες, η στάθμη των υδάτων στην αεροπορική βάση έφθασε ακόμη και τα επτά πόδια, αναγκάζοντας πολλά στελέχη της πολεμικής αεροπορίας να μεταφερθούν σε άλλη τοποθεσία.

​Παρεμφερή προβλήματα εντοπίζονται και στην αεροπορική βάση «Τιντάλ» στη Φλόριντα, η οποία επλήγη σφοδρά τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο τυφώνας «Μίκαελ» προκάλεσε ανέμους 155 μιλίων/ώρα, καταστρέφοντας σχεδόν το 95% των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Μάλιστα, το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, τα καιρικά φαινόμενα έπληξαν εκ νέου την περιοχή, δεν συνέδραμε στην αποκατάσταση των ζημιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της πολεμικής αεροπορίας έχει αιτηθεί του συνολικού ποσού των 4,9 δισ. δολαρίων για τα επόμενα 2,5 έτη. Συγκεκριμένα, έχει ζητήσει 1,2 δισ. δολάρια ως έξτρα χρηματοδότηση για τη φετινή περίοδο και 3,7 δισ. για τα δημοσιονομικά (σ.σ. Σεπτέμβριος-Αύγουστος) έτη 2020 και 2021.

​Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Air Force Times», αν δεν εξασφαλιστεί αυτή η πρόσθετη χρηματοδότηση έως τις αρχές Μαΐου ή Ιουνίου, τότε θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα, όπως η περαιτέρω αναβολή 61 projects σε διάφορες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ. 

Πρόκειται για έργα, τα οποία αφορούν τις υποδομές των βάσεων, τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης, τα συστήματα καυσίμων σε πυραυλικά πεδία κ.α. Παράλληλα, θα ενεργοποιηθούν μέτρα εξοικονόμησης πόρων, τα οποία θα περιλαμβάνουν την καθήλωση βομβαρδιστικών αεροσκαφών και τη μείωση των ωρών εκπαιδευτικής πτήσης κατά 18.000 έως τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά:

Μάχη με τα... νερά «δίνει» Αεροπορική Βάση των ΗΠΑ στη Νεμπράσκα (Φωτογραφίες)
Tags:
χρηματοδότηση, μαχητικά αεροσκάφη, βομβαρδιστικά, αεροσκάφη, Πολεμική Αεροπορία, αεροπορική βάση, Αμερικανικό Κογκρέσο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK