01:25 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Οι Κουρίλες νήσοι της Ρωσίας

Σεισμός 6,1 ρίχτερ έπληξε τις Κουρίλες νήσους της Ρωσίας

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο σεισμός ακολουθεί ένα άλλον σεισμό μεγέθους 4,6 της κλίμακας ρίχτερ την Τετάρτη, ο οποίος σημειώθηκε στην ακτή της χερσονήσου της Καμτσάτκα. Η τελευταία, είναι μια από τις πιο σεισμικά ενεργές περιοχές της Ρωσίας και του κόσμου.

Νέος σεισμός μεγέθους 6,1 συγκλόνισε τις Κουρίλες νήσους.

Ο σεισμός ακολούθησε ένα άλλον σεισμό μεγέθους 4,6 της κλίμακας ρίχτερ την Τετάρτη, ο οποίος σημειώθηκε στην ακτή της χερσονήσου της Καμτσάτκα.

Η χερσόνησος της Καμτσάτκα, η οποία βρίσκεται εγγύς της νήσου Χοκάιντο της Ιαπωνίας και των Κουρίλων νήσων είναι μια από τις πιο σεισμικά ενεργές περιοχές της Ρωσίας και του κόσμου.

​Σύμφωνα με την αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία, το επίκεντρο του σεισμού — ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά ως μεγέθους 6,5 — που έπληξε τις ανατολικές ακτές των Κουρίλων νήσων τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, τοποθετείται 270 μίλια ανατολικά της μικρής πόλης Σεβέρο-Κουρίλσκ. Δεν έχουν αναφερθεί ζημίες ή θύματα. Η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη.

Σύμφωνα με την κλίμακα ρίχτερ, σεισμοί μεγέθους 7,0-7,9 θεωρούνται σημαντικοί και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές. Οι σεισμοί μεγέθους 5.0-5.9 θεωρούνται μετρίου μεγέθους.

Tags:
Χερσόνησος, Ιαπωνία, Κουρίλες νήσοι, Καμτσάτκα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK