05:51 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το τείχος από... τυρί στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται για τον τοίχο του Τραμπ φτιάχνοντας τοίχο από τυρί (φωτογραφία)

© Φωτογραφία: YouTube/Sacramento Bee
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο καλλιτέχνης ισχυρίζεται ότι το έργο του είναι τόσο παράλογο όσο και το τείχος του Τραμπ. Η αμερικανική τελωνειακή και συνοριακή προστασία (CBP) φαίνεται πως έχει μάλλον διαφορετική γνώμη.

Ο Κόσιμο Καβαλάρο, ένας καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες, αποφάσισε να χτίσει ένα τείχος από τυρί ως ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του τείχους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά μήκος των συνόρων μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

Εξηγώντας την ιδέα του, ο Καβαλάρο σημείωσε ότι το τείχος τυριού του υποτίθεται πως δείχνει πόσο παράλογο και άχρηστο είναι το τείχος του Τραμπ.

«Το να ξοδέψετε όλα αυτά τα χρήματα για να διαιρέσετε χώρες, νομίζω ότι είναι ανοησία», δήλωσε ο Καβαλάρο στους LA Times. «Βλέπετε την ανοησία στον τοίχο μου, αλλά δεν μπορείτε να δείτε την ανοησία στο τείχος 10 δισ. δολαρίων του Τραμπ;», σημείωσε.

​Ο Καβαλάρο κατασκευάζει το τείχος από τυρί στη νοτιοανατολική κομητεία του Σαν Ντιέγκο, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το πραγματικό τείχος των συνόρων. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή διαθέτει αρκετούς πόρους μόνο για 200 τεμάχια τυριού, τα οποία αρκούν για λιγότερο από οκτώ μέτρα τοίχου. Ο καλλιτέχνης ζητάει δωρεές για να χτίσει ολόκληρο το τείχος από τυρί μήκους 330 μέτρων.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο του έργου, τα μπλοκ που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του τείχους είναι κατασκευασμένα από σκληρό τυρί και κοστίζουν 100 δολάρια το καθένα.

Ο καλλιτέχνης λέει ότι εργάζεται με φθαρτά υλικά όπως τρόφιμα για να υπογραμμίσει την «φευγαλέα και παρακμιακή φύση» της ανθρωπότητας.

Αρκεί κάποιος να φανταστεί μόνο τη μυρωδιά που θα προκύψει όταν το «τείχος» αρχίσει να χαλάει από τη ζέστη των νότιων συνόρων των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, ενώ ο Καβαλάρο επιμένει ότι το τείχος των συνόρων είναι «ανοησία», η CBP έχει στραφεί στο αμερικανικό Κογκρέσο με την έκκληση να παράσχει λύσεις στην μαζική εισροή μεταναστών που οδηγεί την CBP σε διάλυση, δεδομένου ότι ο οργανισμός εξαντλεί τους χώρους των εγκαταστάσεων κράτησης καθώς κρατά φυλακισμένους εκατοντάδες παράνομους μετανάστες.

Όπως ανέφερε το Sputnik νωρίτερα, οι μετανάστες μπορούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ απλά περνώντας από τα εμπόδια για τα οχήματα, τα οποία δεν αποτελούν φραγμό για τους πεζούς. Κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο, η CBP συνέλαβε 400 άτομα μόνο στην Αριζόνα.

«Οι λαθρέμποροι είναι τόσο αλαζόνες που πλέον ναυλώνουν λεωφορεία για να παραλάβουν τους μετανάστες στο νότιο Μεξικό και να τους φέρουν απευθείας στην περιοχή των συνόρων προκειμένου εκείνοι να συλληφθούν από την αμερικανική συνοριακή υπηρεσία, γνωρίζοντας ότι θα απελευθερωθούν σε μόλις λίγες ώρες για να πάνε οπουδήποτε θέλουν στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε για την κατάσταση των μεταναστών η Τζέσικα Βον, διευθυντής πολιτικών σπουδών στο Κέντρο Μελετών Μετανάστευσης.

Ο Τραμπ έχει κηρύξει εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της κατάστασης στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό, επιδιώκοντας την εκτροπή της χρηματοδότησης για την Άμυνα στην κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού. Παρά τη σκληρή αντίθεση των Δημοκρατικών, οι βουλευτές δεν κατάφεραν να ακυρώσουν την εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επί του παρόντος, ο Τραμπ επιδιώκει να αποσπάσει κονδύλια ύψους οκτώ δισ. δολαρίων για την κατασκευή του τείχους, με κεφάλαια από τα προγράμματα του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το Bloomberg. Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε ζητήσει 5,7 δισ. δολάρια για την κατασκευή του τείχους.

Tags:
τείχος, σύνορα, Ντόναλντ Τραμπ, Μεξικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK