04:25 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρακμάτ Ακίλοφ, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για τρομοκρατική επίθεση εθάθη με μια σημαία του ISIS στη φυλακή υψηλής ασφάλειας όπου κρατείται, όπωε μεταδίσουν τοπικά ΜΜΕ.

Ο Ουζμπέκος πολίτης Ραχμάτ Ακίλοφ ορκίστηκε υποταγή στον ISIS πριν από μια φρικαλέα τρομοκρατική επίθεση, κατά την οποία έριξε φορτηγό σε πλήθος ανθρώπων σε έναν πεζόδρομο στην Στοκχόλμη, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους. 

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση, ο Ακίλοφ φαίνεται να έχει τις ίδιες ιδέες και δεν δείχνει κανένα σημάδι μετάνοιας.

Μια αυτοσχέδια αναπαράσταση που αντιπροσωπεύει τη σημαία του ISIS, ήταν κρυμμένη κάτω από το χαλί προσευχής στο κελί του Ακίλοφ.

Ο κρατούμενος, αρχικά αρνήθηκε ότι ήταν σημαία του Daesh, υποστηρίζοντας ότι το φόντο δεν ήταν αρκετά μαύρο.

Όταν όμως ήρθε αντιμέτωπος με τον ανακριτή, παραδέχθηκε ότι ήταν στην πραγματικότητα η εν λόγω σημαία.

«O Ακίλοφ καταδικάστηκε για τρομοκρατικά αδικήματα και υπάρχει κίνδυνος το αυτοσχέδιο δημιούργημά του να θεωρηθεί προσβλητικό, τρομακτικό ή προκλητικό από άλλους κρατούμενους. Το γεγονός ότι μόνο ένας κρατούμενος διατηρεί σχέδια της σημαίας Daesh μπορεί επίσης να καταδείξει την υποστήριξη της προώθησης βίας στις οργανώσεις», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Αργότερα ο Ακίλοφ ξυλοκοπήθηκε από έναν εγκληματία φυλακισμένο στο Γκέτεμποργκ. Μετά το περιστατικό, ο άνθρωπος παραδέχτηκε ότι το κίνητρό του ήταν να εκδικηθεί τα θύματα της επίθεσης στο Drottninggatan. 

Σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όμως, ο ίδιος ο Ακίλοφ βρέθηκε ότι απειλούσε το προσωπικό ή συμπεριφερόταν απειλητικά.

Ο Ρακμάτ Ακίλοφ, που απέφευγε την απέλαση, καταδικάστηκε από σουηδικό δικαστήριο στη ζωή στη φυλακή για τη δολοφονία πέντε ανθρώπων και την πρόκληση άλλων 10 τραυματισμών σε ένα φορτηγό που επιβίωσε στη Στοκχόλμη. Κατά τη διάρκεια της δίκης, υποστήριξε ότι το σχέδιό του ήταν «να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Σουηδούς».

Κατά τη διάρκεια μιας εγκληματολογικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι είχε «αντιφατικά ηθικά» και μια «απλοποιημένη κοσμοθεωρία» που επηρεάστηκε από μια εξτρεμιστική ερμηνεία του Ισλάμ.

Tags:
φυλακή, τρομοκρατία, Daesh, ISIS, Ραχμάτ Ακίλοφ, Σουηδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK