20:41 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνειδητοποιώντας ότι οι σημερινές Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας «δύσκολος εταίρος», η Γαλλία επιμένει στην κυριαρχία της στον πολιτικό και τεχνολογικό τομέα, δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη με τη γαλλική Le Figaro, ο γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, δήλωσε ότι «μπροστά στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, η Ευρώπη πρέπει να διεκδικήσει το ότι είναι κυρίαρχη δύναμη».

Η Ευρώπη, δήλωσε ο Λε Μερ, γνωρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται ολοένα και περισσότερο «δύσκολος εταίρος», ενώ ο «κινεζικός γίγαντας» ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στην παγκόσμια σκηνή.

Από την άποψη αυτή, πρόσθεσε, είναι καιρός η Ευρώπη να εδραιωθεί ως «ανεξάρτητη, κυρίαρχη δύναμη που προστατεύει και επενδύει στις δικές της τεχνολογίες».

«Είτε μιλάμε για την Κίνα είτε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, βιώνουμε μια στιγμή ιστορικής αλλαγής: η πολιτική μας κυριαρχία εξαρτάται από την τεχνολογική μας κυριαρχία, η Γαλλία αρνείται να σκύψει το κεφάλι. Μαζί με την Ευρώπη θέλει να είναι ηγέτης», είπε ο Λε Μερ.

Για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που θέτουν οι ΗΠΑ και η Κίνα στον οικονομικό τομέα, η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει δικά της φιλόδοξα σχέδια στον τομέα της παραγωγής και της τεχνολογικής ανάπτυξης, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Tags:
οικονομία, Τεχνολογία, Συνέντευξη, Μπρούνο Λε Μερ, ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK