15:15 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ πρότειναν την άμεση απέλαση της Μαρία Μπουτίνα, η οποία συνελήφθη το 2018 στην Ουάσιγκτον με την κατηγορία της συνομωσίας και της κατασκοπείας.

Υπέρ της άμεσης απέλασης της Μαρίας Μπουτίνα, η οποία συνελήφθη το 2018 στην Ουάσιγκτον, τάχθηκαν οι ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ.

Σημειώνοντας ότι η Μπουτίνα είναι «εθνικότητας της Ένωσης των Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατικών» και «κάτοικος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», οι εισαγγελείς αξίωσαν «από το Δικαστήριο, τη στιγμή της ετυμηγορίας να διατάξουν την απομάκρυνση της κατηγορούμενης από τις ΗΠΑ στη Ρωσία».

Σε αντίστοιχη δήλωση, η Ρωσίδα συναίνεσε στην εισαγγελική πρόταση, συμφωνώντας στην μη είσοδό της στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα επόμενα 10 χρόνια, χωρίς αμερικανική κυβερνητική άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπούτινα, ηλικίας 30 ετών, τέθηκε υπό κράτηση στα μέσα Ιουλίου, με την κατηγορία ότι ενεργούσε ως πράκτορας ξένης κυβέρνησης, χωρίς να έχει εγγραφεί στην αντίστοιχη πλατφόρμα της αμερικανικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Μαρία Μπουτίνα είναι πιθανό να απελαθεί πριν το καλοκαίρι

Παρότι αρχικά είχε ταχθεί υπέρ της αθωότητάς της, εντέλει δήλωσε «ένοχη», προκειμένου να έρθει σε συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές, να πετύχει μία ελαφρύτερη ποινή και να απελαθεί στη Ρωσία.

Πλέον, η Ρωσίδα υπήκοος αναμένει την ετυμηγορία της αμερικανικής δικαιοσύνης, προκειμένου στη συνέχεια, να αποχωρήσει από τις ΗΠΑ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπουτίνα έχει ήδη εκτίσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα της επικείμενης ποινής φυλάκισης, καθώς η ίδια βρισκόταν στην απομόνωση για 67 συνεχόμενες ημέρες. 

Σχετικά:

Η Μαρία Μπουτίνα είναι πιθανό να απελαθεί πριν το καλοκαίρι
Μόσχα: Οι ΗΠΑ ανάγκασαν την Μπουτίνα να αποδεχτεί τις κατηγορίες
Πούτιν: Οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν γνωρίζουν την φερόμενη ως πράκτορα Μπουτίνα
ΗΠΑ: Η ρωσίδα Μαρία Μπουτίνα ζητά ακρόαση για να δηλώσει ένοχη
Tags:
μυστικοί πράκτορες, κατάσκοπος, πράκτορας, υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ, Μαρία Μπουτίνα, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK