07:43 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν σύμφωνα με επίσημες παλαιστινιακές αρχές, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν το Σάββατο σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας σε γραπτή ανακοίνωση.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας με αφορμή την πρώτη επέτειο των μαζικών αντι-Ισραηλινών διαδηλώσεων που ονομάστηκαν «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής».

«Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι έπεσαν θύματα της ισραηλινής επιθετικότητας στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ 33 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 10 από σφαίρες», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Wafaa Yagi.

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), περίπου 30.000 Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες κατά μήκος του συνοριακού φράχτη. Η πλειοψηφία των διαδηλωτών βρίσκεται μακριά από τον φράχτη, ενώ ορισμένοι ακτιβιστές πετούν πέτρες και αυτοσχέδια εκρηκτικά κατά ισραηλινών στρατιωτών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ενισχύσει τα σύνορα με τρεις επιπλέον ταξιαρχίες πεζικού και μια μονάδα πυροβολικού.

Tags:
συγκρούσεις, νεκροί, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, IDF, Παλαιστίνη, Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK