14:52 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από ένα επεισόδιο σημαδεύτηκε η άφιξη του Πάπα Φραγκίσκο σήμερα στο Μαρόκο καθώς ένας άνδρας έτρεξε προς το αυτοκίνητο που μετέφερε τον βασιλιά της χώρας και γρήγορα συνελήφθη από τις αρχές.

Στο Μαρόκο έφθασε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος για διήμερη επίσκεψη που θα επικεντρωθεί στον «διάλογο» μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έπειτα από πρόσκληση των αρχών της χώρας και των ιεραρχών της τοπικής Καθολικής Εκκλησίας, ο Ποντίφικας είχε προγραμματίσει επίσκεψη στο Ραμπάτ όπου θα τελέσει λειτουργία.

Όπως δήλωσε, εξάλλου, ο ίδιος σε μήνυμά του σε βίντεο, ταξιδεύει στο Μαρόκο «για να αποτίσει φόρο τιμής στην ειρήνη και στην αδελφοσύνη στον κόσμο που τώρα τη χρειάζεται».

Επεισόδιο σημειώθηκε, λίγο μετά την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, καθώς ένας άνδρας έτρεξε προς την κατεύθυνση του αυτοκινήτου, το οποίο μετέφερε τον βασιλιά του Μαρόκου. Γρήγορα, ο άντρας συνελήφθη από άνδρες της προσωπικής φρουράς του μονάρχη, όπως προκύπτει από πλάνα που μετέδωσε απευθείας ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός.

​Ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ' ήταν όρθιος στο αυτοκίνητο με την ανοιχτή οροφή και χαιρετούσε τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί σε έναν δρόμο στο Ραμπάτ. Το αυτοκίνητό του βρισκόταν στην αυτοκινητοπομπή που κινούνταν παράλληλα με το όχημα το οποίο μετέφερε τον πάπα. Το αυτοκίνητο του βασιλιά επιτάχυνε λίγο, αλλά δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Tags:
Μουσουλμάνοι, χριστιανισμός, Καθολική Εκκλησία, πάπας Φραγκίσκος, Μαρόκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK