20:32 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από το Ραμπάτ του Μαρόκου, ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, ενώ δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τι δήλωσε για το Νόμπελ Ειρήνης.

Στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στο Νόμπελ Ειρήνης αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος επιδοκίμασε τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

«Κάποια στιγμή μίλησα μ' έναν πολιτικό, έναν άνδρα τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας γι' αυτό (σ.σ. μεταναστευτικό) και τις συμφωνίες που δεν επιτρέπουν στους μετανάστες (σ.σ. να εισέλθουν στην Ευρώπη), μου εξήγησε τις δυσκολίες και στο τέλος, μου μίλησε μέσα από την καρδιά, λέγοντας την εξής φράση: "Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάνω από τις συμφωνίες". Αυτή πρόταση αξίζει βραβείο Νόμπελ» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ποντίφικας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ραμπάτ του Μαρόκου, στις 31 Μαρτίου.

Κατήγγειλε δε, τις αποφάσεις ορισμένων κρατών-μελών της Ε.Ε. να «μπλοκάρουν» την είσοδο των μεταναστών στα λιμάνια και να μην τους επιτρέπουν την είσοδο στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Δεν πρόκειται να λυθεί μ' αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα. Μία κυβέρνηση που έχει την "καυτή πατάτα" χρειάζεται να επιλύσει το πρόβλημα με έναν άλλο τρόπο» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα περιστατικά trafficking ανάμεσα στους μετανάστες. «Τους κάνουν να υποφέρουν, πωλούν τις γυναίκες και τους άνδρες. Και τα βασανιστήρια είναι απίστευτα».

«Πρέπει να μιλήσουμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους στέλνουν μακριά, γνωρίζοντας ότι πολλοί απ' αυτούς θα πέσουν στα χέρια διακινητών, οι οποίοι θα πουλήσουν τις γυναίκες τα παιδιά, θα σκοτώσουν ή θα βασανίσουν ώστε να σκλαβώσουν τους άνδρες» έσπευσε να προσθέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γκουτέρες στηρίζει Τσίπρα — Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης

Σχετικά:

Στο Μαρόκο ο Πάπας Φραγκίσκος για διεύρυνση των δεσμών με τον μουσουλμανικό κόσμο
Τι απάντησε ο Πάπας Φραγκίσκος στην επιστολή του Μαδούρο
Πάπας Φραγκίσκος: Οι ομοφυλόφιλοι δεν θα πρέπει να γίνονται κληρικοί
Πάπας Φραγκίσκος για αμβλώσεις: Είναι σαν να προσλαμβάνεις «πληρωμένο δολοφόνο»
Το σεξ είναι δώρο Θεού, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος και «ξεσηκώνει» το Twitter
Tags:
νόμπελ, προσφυγικές ροές, Νόμπελ Ειρήνης, διακίνηση μεταναστών, μεταναστευτικό, ανθρώπινα δικαιώματα, Εκκλησία, Ευρωπαϊκή Ένωση, πάπας Φραγκίσκος, Αλέξης Τσίπρας, Μαρόκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK