19:21 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετριοπαθής εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Μεξικό Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα που ταλανίζει τις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος του Μεξικό Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ δήλωσε τη Δευτέρα ότι το κράτος του πρέπει να φέρεται με σύνεση και να είναι ένας καλός γείτονας απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να ρυθμιστεί η ροή των παράνομων μεταναστών.

«Προτιμώ την αγάπη και την ειρήνη», δήλωσε ο Λόπεζ Ομπραδόρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στα τέλη Μαρτίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ενδέχεται να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, υποστηρίζοντας ότι η γειτονική χώρα δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τη ροή των μεταναστών.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ο Τραμπ κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Φεβρουάριο μετά το αίτημά του προς το Κογκρέσο για 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, το τείχος είναι απαραίτητο για να αποτραπεί η είσοδος εγκληματιών και τρομοκρατών στις ΗΠΑ. Το Κογκρέσο, από την πλευρά του, αντιτάχθηκε στο σχέδιο.

Σχετικά:

Απειλές Τραμπ για κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό
Νέα προειδοποίηση Τραμπ στο Μεξικό για κλείσιμο των συνόρων
Η Γερουσία ψηφίζει να μπει τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα με το Μεξικό
Προς νέο γύρο αντιπαράθεσης με το Κογκρέσο ο Τραμπ για το τείχος στο Μεξικό
Tags:
μετανάστες, σύνορα, Ντόναλντ Τραμπ, Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, ΗΠΑ, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK