21:11 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος στην Παραγουάη

Στην Παραγουάη ο ομογενής κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν – Γραμματικόπουλος

© Φωτογραφία: mid.ru
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Λατινική Αμερική ταξίδεψε πριν από λίγες μέρες, ο ήρωας της Ρωσίας Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος. Ειδικότερα βρέθηκε στην Παραγουάη στο πλαίσιο διπλωματικής αποστολής.

Ο ήρωας της Ρωσίας και ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης, Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος βρέθηκε για λίγες μέρες στην Παραγουάη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Abdo Benitez, ενώ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Β. Estigarribia, τον Υφυπουργό Εξωτερικών U. Sagier Caballero.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν, τέθηκαν στο τραπέζι, λεπτομέρειες της επικείμενης συνεργασίας μεταξύ της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos και της Υπηρεσίας Διαστήματος της Παραγουάης, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας μιας διακυβερνητικής συμφωνίας συνεργασίας για την εξερεύνηση και χρήση του διαστήματος για ειρηνικούς σκοπούς.

Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν, ως επίτιμος προσκεκλημένος, συμμετείχε στις εργασίες του «1ου διαστημικού συμποσίου του νότου της Παραγουάης», πραγματοποίησε μια σειρά μαθημάτων σε φοιτητές Πανεπιστημίων και μαθητές σε δευτεροβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ μεταξύ άλλων, έδωσε διάλεξη στην διοίκηση και το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας της Παραγουάης.

Παράλληλα συναντήθηκε, σε θερμό κλίμα, με το σύλλογο Ρώσων στην Παραγουάη.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κοσμοναύτη, η ρωσική πρεσβεία διοργάνωσε δεξίωση για τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας και των Ρώσων συμπατριωτών του, που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση φωτογραφιών του Θ. Γιουρτσίχιν από το διάστημα.

Tags:
διάστημα, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Roscosmos, Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος, Παραγουάη, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK