02:41 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνάντηση είχαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο με τον Ισπανό ομόλογό του Τζοζέπ Μπορέλ. Παράλληλα, οι δύο αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες και την συνεργασία των χωρών τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Τζοζέπ Μπορέλ και συζήτησε μαζί του για τις προσπάθειες απομάκρυνσης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία και τη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ρόμπερτ Παλαντίνο, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Τζοζέπ Μπορέλ σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών», ανέφερε η δήλωση τη Δευτέρα. «Ο κ. Πομπεό ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών για τις προσπάθειες της Ισπανίας να υποστηρίξει την επιστροφή της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα», σημείωσε.

Πομπέο και Μπορέλ συζήτησαν επίσης περιφερειακά και διμερή θέματα, μεταξύ των οποίων και εκείνο που ο Παλαντίνο περιέγραψε ως «επιθετικότητα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα».

Επίσης, συζήτησαν τις κοινές προσπάθειες των χωρών τους στο ΝΑΤΟ και τη σημασία της εκπλήρωσης του στόχου για την αύξηση των αμυντικών δαπανών στο επίπεδο του 2% του ΑΕΠ που περιγράφηκε και στη σύνοδο κορυφής της Ουαλίας, πρόσθεσε.

Tags:
ΝΑΤΟ, Μάικ Πομπέο, Ουαλία, Ισπανία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK