02:58 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε

O Ντουτέρτε διέταξε να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις της κυβέρνησης με ιδιωτικές εταιρείες

© AP Photo / Bullit Marquez
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος της Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε ζήτησε από την κυβέρνηση να ελέγξει ξανά τις συμφωνίες της με ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου όπως ανέφερε να «προστατεύσει τους πολίτες».

Να διπλοτσεκάρουν τις συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες, ζήτησε από τους αξιωματούχος της κυβέρνησής του ο Πρόεδρος της Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, σύμφωνα με τον ιστότοπο Rappler.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος του Προέδρου δήλωσε την Τρίτη ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ντουτέρτε «ανέθεσε σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες να ελέγξουν και να αναθεωρήσουν όλες τις συμβάσεις που συνήφθησαν και να απομακρύνουν επαχθείς διατάξεις που μπορεί να είναι επιζήμιες για τις ζωές των Φιλιππινέζων».

«Αυτός επανέλαβε τον όρκο του για προστασία του λαού των Φιλιππίνων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Φιλιππίνων, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η γενική εντολή επανεξέτασης της Ντουτέρτε θα καλύπτει «επαχθείς κυβερνητικές συμβάσεις με ιδιωτικές εγχώριες εταιρείες».

«Οι συμβατικές διατάξεις που είναι αντίθετες προς το δημόσιο συμφέρον ή τη δημόσια τάξη μπορούν να ακυρωθούν σύμφωνα με τους νόμους μας», εξήγησε ο υπουργός.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η διαταγή του Ντουτέρτε προφανώς σχετίζεται με την «κρίση του νερού» στη Μανίλα για την οποία κατηγορήθηκαν η ιδιωτική εταιρεία Manila Water και Maynilad Water Services και η Μητροπολιτική Υπηρεσία Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Σχετικά:

Ο Ντουτέρτε συμβουλεύει τις γυναίκες να μένουν μακριά από τους ιερείς
Ο Ντουτέρτε καλεί τον στρατό να στηρίξει το «νέο αίμα» σε περίπτωση πραξικοπήματος
Ο Ντουτέρτε βρίζει τους Επισκόπους και τους καλεί να γίνουν «ανοιχτά» ομοφυλόφιλοι
Ντουτέρτε: Σκοτώστε τους «άχρηστους» ιερείς, το μόνο που κάνουν είναι να ασκούν κριτική
Tags:
νερό, Κυβέρνηση, σύμβαση, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, Μανίλα, Φιλιππίνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK