09:59 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να ξεμείνουν από αβοκάντο μέσα σε τρεις εβδομάδες, εάν κλείσουν τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, όπως προειδοποιεί ο επικεφαλής του μεγαλύτερου διανομέα αβοκάντο στον κόσμο.

Τις καταναλωτικές συνήθειες των Αμερικανών φαίνεται πως απειλεί η προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό

Και αυτό, γιατί οι ΗΠΑ βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές από το Μεξικό, σε ό,τι αφορά τα φρούτα, τα λαχανικά και το αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, σχεδόν το 50% όλων των εισαγόμενων λαχανικών και το 40% των εισαγόμενων φρούτων προέρχονται από το Μεξικό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ και όπως μεταδίδει το CNBC

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ξεμείνουν από αβοκάντο, λάιμ και τεκίλα. 

Αναφορικά με τα αβοκάντο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Mission Produce — του μεγαλύτερου διανομέα και καλλιεργητή αβοκάντο στον κόσμο — οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να ξεμείνουν από αβοκάντο μέσα σε τρεις εβδομάδες, εάν σταματούσαν οι εισαγωγές από το Μεξικό. 

Πριν από κάποιες ημέρες ο Τραμπ προειδοποίησε για το κλείσιμο των αμερικανικών συνόρων με το Μεξικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση της χώρας ότι δεν «κάνει τίποτα» για να αναχαιτιστούν οι μεταναστευτικές ροές στις ΗΠΑ. 

Tags:
αβοκάντο, σύνορα, Ντόναλντ Τραμπ, Μεξικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK