ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μία νέα απίστευτη ιστορία αφηρημάδας μας έρχεται αυτή τη φορά από το Ισραήλ. Ένας απρόσεκτος Ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας κατάφερε να ξεχάσει απόρρητα έγγραφα με ευαίσθητα δεδομένα σε εστιατόριο.

Απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με συμφωνίες αγοράς όπλων χάθηκαν προσωρινά από έναν Ισραηλινό αξιωματικό ασφαλείας πριν από ένα ταξίδι στην Ινδία, ανέφερε το Haaretz. Τα ευαίσθητα έγγραφα βρέθηκαν τελικώς σε ένα εστιατόριο όπου η ισραηλινή αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχε ο αξιωματικός, είχε δειπνήσει.

Όπως αναφέρει το RT, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (NSA) Μέρι Μπεν Σαμπάτ ταξίδεψε με αντιπροσωπεία στην Ινδία τον Ιανουάριο, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και Ινδούς αξιωματικούς ασφαλείας. Το ταξίδι, ωστόσο, αναμενόταν να πάρει απροσδόκητη τροπή. Προτού φτάσει στο αεροπλάνο, ένας από τους βοηθούς του Σαμπάτ άφησε έγγραφα σχετικά με πιθανές συμφωνίες για αγορές ισραηλινών όπλων από το Νέο Δελχί σε ένα εστιατόριο όπου η αντιπροσωπεία είχε δειπνήσει.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, το Ισραήλ ενδιαφέρεται για την πώληση αεροσκαφών αναγνώρισης, UAV, αντιαρματικά βλήματα, συστήματα πυροβολικού και συστήματα ραντάρ.

Συνεχίζοντας, οι απόρρητες πληροφορίες ανακαλύφθηκαν από έναν σερβιτόρο, ο οποίος κατά τύχη είχε ένα φίλο του οποίου η μητέρα εργάζεται για την ισραηλινή πρεσβεία στην Ινδία.Ο φίλος του σερβιτόρου πέταξε στη συνέχεια στο Νέο Δελχί και έδωσε στη μητέρα του τα έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια εκείνη μεταβίβασε στον αξιωματικό ασφαλείας της πρεσβείας.

Μια έρευνα για το ντροπιαστικό περιστατικό διαπίστωσε ότι τα προσωρινά χαμένα έγγραφα δεν είχαν βλάψει την ασφάλεια του Ισραήλ. Ο αξιωματούχος επιπλήχτηκε.

«Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα, διεξήχθη έρευνα ασφαλείας και διδαχθήκαμε από τα λάθη μας», δήλωσε στο Haaretz το Γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Το Ισραήλ έχει μια σειρά από ατυχή περιστατικά όταν πρόκειται για την προστασία κρατικών μυστικών. Τον Ιούλιο, ένας κλέφτης διέρρηξε ένα αυτοκίνητο που ανήκε σε στρατιωτικό απεσταλμένο των IDF. Το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλειμμένο αργότερα, ωστόσο πολλά στοιχεία από το εσωτερικό του αυτοκινήτου είχαν κλαπεί — συμπεριλαμβανομένου ενός φορητού υπολογιστή που περιείχε ευαίσθητα δεδομένα.

Tags:
αξιωματικοί, εστιατόριο, απόρρητο έγγραφο, Ινδία, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK