20:08 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πηγές με γνώση επί των εξελίξεων, αφήνουν αντοιχτό το ενδεχόμενο το μοιραίο Boeing της Ethiopian Airlines να χτυπήθηκε από «εξωτερικό αντικείμενο» ή από κάποιο πτηνό.

Νέα διάσταση προσλαμβάνουν οι έρευνες για την εξακρίβωση των αιτιών συντριβής του Boeing 737 ΜΑΧ της Ethiopian Airlines, καθώς αεροπορικές πηγές διευκρινίζουν ότι η βλάβη στο σύστημα «anti-stall» προκλήθηκε από «εξωτερικό αντικείμενο» ή κάποιο πτηνό.

Πηγές, με γνώση επί της έρευνας των εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στο δίκτυο «ABC News», επισημαίνουν ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από «εξωτερικό αντικείμενο ή κάποιο πτηνό», με αποτέλεσμα να υπάρξει ζημιά στο σύστημα ασφαλείας για την αποτροπή απώλειας στήριξης, γνωστό και ως «anti-stall system», και το Boeing να λάβει καθοδική τροχιά και εντέλει, να συντριβεί στο έδαφος.

Το μοιραίο αεροπλάνο, συγκεκριμένα, φέρεται να υπέστη βλάβη στον αισθητήρα κλίσης, με τους πιλότους να αδυνατούν να ανατρέψουν την καθοδική πορεία του αεροσκάφους, λόγω της ανεπιτυχούς προσπάθειας εξόδου από τη λειτουργία του «αυτόματου πιλότου».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές του Reuters και της Wall Street Journal, οι δύο πιλότοι, κατά τις κρίσιμες στιγμές, εφάρμοσαν τις κατευθυντήριες γραμμές της Boeing, οι οποίες είχαν εκδοθεί από την αμερικανική εταιρεία — μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Lion Air, τον περασμένο Οκτώβριο — μην καταφέρνοντας ωστόσο, να αποτρέψουν το αεροπορικό δυστύχημα. 

Ο λόγος φέρεται να αφορά — εκ νέου — την ενεργοποίηση του συστήματος ασφαλείας για την αποτροπή απώλειας στήριξης, κάτι το οποίο συνέβη τουλάχιστον τρεις φορές.

Σε κάθε περίπτωση, περαιτέρω «φως» στις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας αναμένεται να ρίξουν τα προκαταρκτικά ευρήματα του πορίσματος των εμπειρογνωμόνων, το οποίο θα δημοσιευθεί εντός της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δοκιμές της Boeing για το νέο λογισμικό των 737 ΜΑΧ

Σχετικά:

Δοκιμές της Boeing για το νέο λογισμικό των 737 ΜΑΧ
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ θα λάβουν σύντομα την ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού της Boeing
Έκτακτη προσγείωση για Boeing 737 στην Ουάσιγκτον λόγω «μυρωδιάς καυσίμου»
Καθήλωση των Boeing: Στα 225 εκατ. δολάρια η εκτιμώμενη «ζημιά» για την TUI
Οικογένεια θύματος του δυστυχήματος της Ethiopian Airlines κατέθεσε μήνυση κατά της Boeing
Tags:
αεροπορικές εταιρείες, συντριβή αεροσκάφους, αεροπορικό δυστύχημα, Boeing, Boeing 737 MAX 8, Αιθιοπία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK