ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

H Αιθιοπία δημοσίευσε την προκαταρκτική έκθεση για τη συντριβή του αεροπλάνου Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου. Η τελική έκθεση θα δημοσιευτεί εντός του έτους.

Η υπουργός Μεταφορών της Αιθιοπίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το αεροσκάφος Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines που συνετρίβη ήταν σε καλή κατάσταση πριν την τραγωδία.

«Το πλήρωμα εκτέλεσε όλες τις διαδικασίες που επανειλημμένως είχε παράσχει ο κατασκευαστής αλλά δεν ήταν σε θέση να ελέγξουν το αεροσκάφος», πρόσθεσε η υπουργός Νταγκμαουίτ Μόγκες, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της χώρας, Αντίς Αμπέμπα.

Η έκθεση των ερευνητών καλεί τη Boeing να «επανεξετάσει τη δυνατότητα ελέγχου» του μοντέλου 737 MAX, ανέφερε ακόμη η υπουργός.

Εξηγώντας ότι έχουν παρατηρηθεί επαναλαμβανόμενα περιστατικά με αεροσκάφη να κινούνται με το εμπρόσθιο τμήμα προς τα κάτω δίχως σχετική εντολή, η Νταγκμαουίτ Μόγκες είπε ότι «συστήνεται η επανεξέταση του συστήματος ελέγχου του αεροσκάφους από τον κατασκευαστή».

Σύμφωνα με την Νταγκμαουίτ Μόγκες, η τελική έκθεση για το πολύνεκρο δυστύχημα θα δημοσιευτεί από τους ερευνητές εντός ενός έτους.

Το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines συνετρίβη κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας στις 10 Μαρτίου, οδηγώντας στον θάνατο 157 ανθρώπους. Η τραγωδία οδήγησε σε εκτεταμένες έρευνες που είχαν ως αποτέλεσμα την καθήλωση στο έδαφος των μοντέλων αεροσκαφών 737 MAX της Boeing, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πλήθος δημοσιευμάτων ανέφεραν ότι η αεροπορική τραγωδία ήταν αποτέλεσμα δυσλειτουργίας του συστήματα αντικραδασμού του αεροσκάφους, επισημαίνοντας παράλληλα τις ομοιότητες με τη συντριβή της πτήσης 610 της Lion Air κοντά στη Θάλασσα της Ιάβας, τον Οκτώβριο του 2016.

Tags:
νέα, ειδήσεις σήμερα, ειδήσεις, πόρισμα, συντριβή αεροσκάφους, αεροπλάνο, Boeing 737 MAX 8, Ethiopian Airlines, Boeing, Αιθιοπία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK